favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

bu
bu
1 30.10.2020 01:18:34

SPEKTAKEL DESETLETJA! Mike Tyson se po 15 letih vrača v ring - potrjen tekmec, kraj in datum dvoboja (VIDEO)

Reuters
Pri 54 letih bo spet boksal, železni Mike je nazadnje stal v ringu leta 2015.

Pandemija koronavirusa je preprečila, da bi se vrnil že 12. septembra, kot je bilo sprva predvideno. Zdaj je potrjen nov datum vrnitve Mika Tysona v boksarsko areno.

Eden največjih boksarjev vseh časov se je podpisal pod 58 dvobojev. Zmagal je 50-krat, od tega 44-krat z nokavtom. Šestkrat je ring zapustil sklonjene glave, dvakrat se je s tekmecem razšel brez zmagovalca.


Želja po vrnitvi med aktivne boksarje v njem še vedno živi, dvoboj proti 51-letnemu Royu Jonesu bi se moral zgoditi v prvi polovici septembra, a je spektakel preprečil koronavirus. Veterana, ki imata skupaj 105 let, se bosta v Los Angelesu, v Staples Centru, naposled soočila 28. novembra.

Tyson je ob tem povedal: "To, da sva oba starejša od 50 let, še ne pomeni, da je najino življenje končano in da bi se morala ukvarjati z nečem drugim. Mislim, da zdaj precej bolje skrbim za svoje telo. Tudi moje stanje uma je precej boljše kot pri nekaterih drugih boksarjih, ki so se vračali v ring."

Jones, ki je v karieri v 75 dvobojih dosegel 66 zmag (47 z nokavtom), je poudaril, da je sicer želel uživati v pokoju, a ga pri tem ne pustijo pri miru: "Kličejo me, češ da se Mike vrača, jaz pa naj bi bil pravšnji tekmec zanj. Pomislil sem: 'Zakaj pa ne? Narediva spektakel!'"

Značke: mike-tyson, boks

Članki iz rubrike