Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matej zemljic_fofo saso svigelj (2) Njena.si

Skrito v raju: Takšni ljudje so ljubi Mateju ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 22.08.2020 12:59:31

Aljaž Bedene se bo že danes meril na Mastersu Cincinnatia! V prvem krogu ga čaka Čilenec.

Sportida
V New Yorku se bo danes začel glavni del prvega moškega teniškega turnirja po več kot petmesečnem premoru zaradi pandemije novega koronavirusa. Na turnirju serije masters bo med posamezniki nastopil Aljaž Bedene, 61. igralec lestvice ATP. V prvem krogu se bo v nedeljo pomeril s Čilencem Cristianom Garinom

Turnir bi moral biti sicer po prvotnem načrtu izpeljan v Cincinnatiju, a so ga zaradi pandemije novega koronavirusa in obvladovanja trenutnega položaja s covidom-19 v ZDA prestavili na kraj drugega grand slama letošnje sezone, na igrišča v Flushing Meadowsu.

Tam so v zadnjih dveh dneh potekale kvalifikacije, ki jih je Bedene opravil z odliko. Enaintridesetletni Ljubljančan je po zmagi v prvem krogu proti Američanu Denisu Kudli v drugem obračunu ugnal Avstrijca Dennisa Novaka.

Slednji je dobil prvi niz s 6:4, Bedene pa je dobil naslednja dva s 6:3 in 6:4. V tretjem nizu je do odločilnega odvzema servisa prišel v deseti igri. Dvoboj je trajal natanko dve uri.


Bedene bo imel do nastopa v prvem krogu dan premora, v nedeljo pa mu bo nasproti mreže stal čilski tenisač Cristian Garin, sicer 13. nosilec turnirja. V zadnjih sezonah je 24-letnik iz Santiaga napravil ogromen skok naprej, še vedno pa velja za specialista za peščeno podlago. Letos je na tej podlagi dobil turnirja v argentinski Cordobi in brazilskem Riu de Janeiru.

Bedene in Čilenec se doslej na ATP turneji še nista pomerila.

V New Yorku bodo od danes naprej v glavnem delu turnirja nastopale tudi ženske, pri katerih pa v posamični konkurenci slovenskih predstavnic ni.

V dvojicah pa bo skupaj s Čehinjo Lucie Hradecko nastopila Andreja Klepač. Osmi nosilki bosta danes okoli 18.30 igrali proti kanadsko-hrvaški navezi Sharono Fichman/Darija Jurak.

Značke: bedene, us-open

Članki iz rubrike