900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 19.08.2020 21:27:50

Janežič tretji, Mihalinčeva in Rudolf peta

alesfevzer.com
Luka Janežič je bil tretji v teku na 400 m s 46,16 sekunde na 10. memorialu Istvana Gyulaija v Szekesfehervarju, ki sodi v serijo zlatih celinskih svetovnih atletskih mitingov.

Peta sta bila Maja Mihalinec na 200 m s 23,51 in Žan Rudolf v teku na 600 m z 1:18,20, Anita Horvat pa sedma na 400 m s 53,83 sekunde.

Kristjan Čeh, lanski evropski prvak do 23 let, je tekmo izpustil zaradi bolečin v komolcu pred dnevi. Dodal je, da je sedaj veliko bolje in ne čuti več bolečin, naslednjič bo tekmoval v nedeljo na diamantni ligi v Stockholmu. V metu diska je zmagal aktualni svetovni prvak Daniel Stahl, Šved je vrgel 67,31 metra. Drugi je bil evropski prvak iz Litve Andrius Gudžius s 67,08 m.
        
"Zadovoljen sem tako s časom kot z uvrstitvijo. Mogoče malo grenkega priokusa, ker si ne upam dati vsega od sebe, na koncu mi zmanjka nekaj metrov, da bi bolje odtekel. Ne sestavim teka, kot ga sicer znam. Doslej sem imel na zadnjih tekmah težave s startom, ta mi je tokrat uspel, drugi zavoj pa je bil zelo slab. Preveč sem se osredotočil na tekmece. A je bila konkurenca zelo močna in sem vesel dosežka," je povedal Janežič, ki ga v nedeljo čaka še nastop na diamantni ligi v Stockholmu.

Pred njim sta bila le Američana Kahmari Montgomery (45,50), član zlate štafete na svetovnem pokalu Londonu 2018, in Josephus Lyles (46,08).

Maja Mihalinec je na pol stadionskega kroga ugnala Ivet Lalovo Colio (23,66), nekdanja evropska prvakinja na prostem in v dvorani je bila šesta. V cilj je prva prišla nekdanja mladinska svetovna prvakinja, 21-letna Američanka Lynna Irby (22,55), druga je bila Nizozemka Dafne Schippers (22,94), dvakratna svetovna prvakinja in aktualna olimpijska podprvakinja, ki je na evropskih prvenstvih osvojila osem odličij, od tega štiri zlata.



"To je bil že moj tretji nastop v manj kot tednu dni, zato sem na ogrevanju že čutila malo utrujenosti. Za razliko od prejšnjih dveh pa sem tokrat zelo slabo startala. Imela sem slabo reakcijo, prav tak tudi izhod iz blokov in zato je bil startni pospešek zelo počasen. Zdi se mi, da bi lahko danes tekla še hitreje, vendar ne morem mimo dejstva, da so bile tekmice s svetovnega vrha, nisem veliko zaostala za njimi," je bila vesela Mihalinčeva.

Pred njo sta bili še Mujinga Kambundji iz Švice (23,25), bronasta sprinterka na prejšnjih SP na prostem in v dvorani, ter Marie-Josee Ta Lou iz Slonokoščene obale (23,33), srebrna na 100 in 200 m na SP 2017 v Londonu in tretja na 100 m na lanskem SP v Dohi. "Konkurenca je bila izjemna, bil pa je zanimiv pogovor s tekmicami, ko sem ugotovila, da je le redko katera karanteno preživela brez težav," je dodala Mihalinčerva.

"Razočaran sem bil, ker smo morali ves čas teči na svoji progi. To sem izvedel le nekaj minut pred startom, kot so dejali zaradi ohranjanja medsebojne razdalje zaradi koronavirusa. A tega na drugih tekmah pred to ni bilo. Na šesti progi še nikoli nisem tekel na 600 m. Tako da ne morem prav oceniti nastopa, po 100 m gremo običajno vsi na notranjo progo. Veliko bolje sem finiširal kot na prejšnjih tekmah," je sporočil Rudolf. Na diamantni ligi v Stockholmu bo narekoval ritem na 800 m.

Na 600 m je z rekordom mitinga zmagal Donavan Brazier iz ZDA (1:15,07), aktualni svetovni prvak na 800 m. Med atletinjami je na 400 m slavila Američanka Madeline Jonathas (52,09) pred Nizozemko Lieke Klaver (52,11) in Britanko Laviai Nielsen (52,24).

"Konkurenca je bila zelo močna, a je za mano prišla utrujenost po prejšnjih tekmah in tek je bil počasen. Nisem zadovoljna. Sedaj me čaka nekaj treninga, tekmovala bom spet konec avgusta. Bila sem na osmi porogi, ki mi ni najbolj pisana na kožo. A se še nisem odpočila po nastopih v zadnjih dnevih, to je glavni razlog, da danes nisem tekla, kot sem si želela," je pojasnila Horvatova.

Članki iz rubrike