900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

psno
psno
0 19.08.2020 12:19:33

Najraje gledam Novaka Djokovića

Bor Artnak
psno
Na teniškem festivalu v Portorožu se je z zmagama Ane Lanišek (TK Radomlje) in Bora Artnaka (TK As Litija) zaključilo Petrol odprto prvenstvo do 18 let.

Laniškova je po hudem boju s 6:2, 2:6, 7:6 premagala Pio Marijo Rebec, Artnak pa je bil s 6:2 in 6:2 boljši od Mihe Vetriha. Artnak je tako znova pokazal, da je trenutno brez konkurence v kategorijah do 16 in 18 let, kjer letos serijsko zmaguje, tekmecem pa pušča zgolj drobtinice. V Portorožu ga zdaj čaka še nastop v kategoriji do 16 let, po zmagi v kategoriji do 18 let pa je razkril načrte za prihodnost.

Kdo je Bor Artnak?

Star sem 16 let. Prihajam iz Litije, tenis pa sem začel igrati pri štirih letih. V tenisu res uživam, je lep šport. Tenis je moja prihodnost.

Kakšni so bili tvoji prvi teniški koraki?

V tenis me je vpeljala družina. Sestra je igrala tenis in med navdušila nad tem športom. Treniral sem tudi nogomet in rokomet, a mi je bil tenis najbolj všeč. Všeč mi je to, da je individualni šport, kjer si odvisen sam od sebe. Je zelo tehničen šport. Potrebno je veliko razmišljati in delati na fizični pripravljenosti.

V zadnjih mesecih praktično ne poznaš poraza, kaj se je spremenilo?

Vseskozi sem veliko treniral in veliko delal na svoji igri. Ta v mlajših letih ni prišla tako do izraza. Pomembno je bilo, da sem veliko delal na fizični pripravljenosti, kar mi je pri 14 letih pomagalo, da sem izoblikoval to igro. Ta mi zdaj prinaša uspehe. Predvsem moram igrati agresivno. Zavedati se moram, da je končni rezultat odvisen samo od mene. Da jaz določam, kaj se bo v točki zgodilo. Blaž Kavčič mi je povedal, da je to pravi recept za uspeh. Veliko mi je pomagal tudi Aljaž Bedene. Njegova igra mi je res všeč. Ima dober forehand in dober servis.

Predvsem Blaž Kavčič ti je dal veliko nasvetov. Kakšno je to sodelovanje?

Blaž veliko pripomore k napredku v mojem tenisu. Ima veliko nasvetov, zaupa mi marsikatero teniško skrivnost. Ve, kje je on naredil napake v mlajših letih in to želi preprečiti pri meni. Zavedam se, da se še razvijam. Veliko trenirava skupaj. Nekaj treningov pa sem opravil tudi z Bedenetom. Vsi slovenski igralci so v zadnjih mesecih doma. To sem dobro izkoristil in z njimi opravil številne treninge. Užival sem tudi na pokalu Mima, kjer sem dobro izkoristil priložnost.

To so torej igralci, ki ti pomagajo, tvoj trener pa je zdaj že nekaj časa Andrej Kraševec.

Tako je. Moj trener je Andrej Kraševec, v klubu pa mi veliko pomaga tudi Andraž Jovanovič, trener Blaža Kavčiča. S Kraševcem sva začela delati lani septembra, ko sem nehal delati z dolgoletnim trenerjem Anžetom Čevko. Andrej ve vse o tenisu, vem, kako dober je bil v mojih letih, vse mu je popolnoma jasno. Imava podoben karakter in podobno igro.

Kakšni pa so zdaj cilji na mednarodnih turnirjih?

Moj naslednji cilj, da naslednjo sezono zberem dovolj točk, da bom leta 2022 lahko nastopil na mladinskih turnirjih za grand slam. Cilj je torej, da bi januarja 2022 nastopil na OP Avstralije v Melbournu.

Za konec, kdo je tvoj vzornik?

Novak Djoković. Že od nekdaj mi je všeč. Že od malih nog sem ga najraje gledal. Je zelo čustven igralec, ima zanimiv karakter. Z veseljem bi šel po njegovih stopinjah.

Galerija

Članki iz rubrike