Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

sta
sta
0 30.05.2020 09:06:32

Federer najbolje plačan športnik na svetu

Reuters
Švicarski teniški igralec Roger Federer je najbolje plačan aktivni profesionalni športnik na svetu za leto 2020, je v petek objavila ameriška revija Forbes. V zadnjih 12 mesecih je zaslužil 106,3 milijona dolarjev, od tega kar 100 milijonov dolarjev s sponzorstvi, med njimi so Barilla, Moet & Chandon, Rimowa, Rolex, Credit Suisse in Mercedes-Benz.

Zmagovalec 20 turnirjev za grand slam je prvi teniški igralec, ki je zasedel vrh Forbesove lestvice najbolje plačanih športnikov na svetu. Finančna revija Forbes za seznam objavlja zadnjih 30 let.

Na lanski Forbesovi lestvici je bil na vrhu Messi s 112 milijoni dolarjev letnega zaslužka, a mu je njegove letošnje dobičke kot ostalim nogometašem oklestila pandemija novega koronavirusa.

Na drugem mestu po zaslužku v zadnjih 12 mesecih je portugalski nogometaš Juventusa Cristiano Ronaldo (105 milijonov, 45 milijonov dolarjev od sponzorjev).

Tretje mesto pripada argentinskemu nogometašu Barcelone Lionelu Messiju (104 milijone, 32 milijonov od sponzorjev), sledi mu še en nogometaš Barcelone, Brazilec Neymar (95,5 milijona, 25 milijonov od sponzorjev), šele na petem mestu je košarkarski zvezdnik NBA LeBron James (88,2 milijona dolarjev, 60 milijonov dolarjev od sponzorjev).



Trenutno prvi teniški igralec sveta, Srb Novak Novak Đoković, je s 44,6 milijona dolarjev zaslužka (32 milijonov od sponzorjev) na 23. mestu.

Tudi obe najbolje plačani športnici sta teniški igralki, Japonka Naomi Osaka (37,4 milijona dolarjev) in Američanka Serena Williams (36 milijonov dolarjev).

Med sto najbolje plačanimi športniki na svetu je največ košarkarjev, članov severnoameriške lige NBA, kar 35. Sledijo jim igralci ameriške nogometne lige NFL, ki jih je med najbolje plačano stoterico 31 na seznamu, tretjo skupino pa sestavljajo nogometaši (14 igralcev).

Na seznamu 100 najbolje plačanih športnikov ni Slovenca. Zato pa je na seznamu, na 78. mestu, Latvijec Kristaps Porzingis, soigralec Luke Dončića v ekipi NBA Dallas Mavericks, ki je v zadnjih 12 mesecih zaslužil, 24,5 milijona dolarjev.

Članki iz rubrike