polna luna 8 Dobra karma

Popolna navodila za izvajanje obreda ob polni Luni...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za sredo, 8. aprila

uros slak pl Reporter.si

Bodo tako kot v času osamosvajanja Slovenije, ko ...

zdravniki Svet24.si

Kdo so mladi zdravniki in zakaj gredo med ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Zakaj prvi "proti-korona" zakon še ne velja?

Muzej norosti 1 Odkrito.si

»Marsikoga so v norišnico spravili za nekaj dni,...

Cristian Baranašič Njena.si

Zmagovalec šova v solzah, umrla je njegova ...

bm
bm
0 11.03.2020 12:12:14

Mladi so se izkazali na turnirjih v tujini: Mariborčani prvi državni prvaki

Beti Jazbec Butina, zmagovalka turnirja Lino do 12 let
Najboljši slovenski igralci in igralke se potepajo po tujini, za njimi pa prihajajo mladi, ki se prav tako kalijo na turnirjih zunaj Slovenije, doma pa so igrali ligo in turnir do 12 let.

V Mariboru se je s finalnim obračunom med ekipama ŽTK Maribor in TK Spin Medvode končalo prvo letošnje ligaško tekmovanje, liga do 16 let. Nastopale so kombinirane ekipe fantov in deklet, naslov pa je ostal v Mariboru, saj so s 4:3 slavili igralci in igralke domačega ŽTK. Igrale so se tri posamične tekme fantov, dve posamični tekmi deklet in dve tekmi mešanih dvojic. Po posamičnih obračunih so domačini vodili s 3:2. Za Mariborčane so zmage prispevali Jan Kobierski, najboljši avstrijski mladinec do 16 let, ki sicer trenira v Mariboru, Žiga Švec in Nala Kovačič, Medvodčanom sta upanje na presenečenje vlili zmagi Vanje Joksoviča in Ljubljančanke Pie Marije Rebec, prve slovenske mladinke do 16 let, ki je okrepila medvoško ekipo. O zmagovalcu so odločale igre dvojic. Vodstvo s 4:2 in končno zmago na srečanju sta domačim priigrala Jan Kobierski in Nala Kovačič, ki sta v obračunu z Vanjo Joksovičem in Isabelo Ogris slavila s 6:2 6:1. Job Japelj in Pia Marija Rebec sta poraz nato le še omilila. Igralci in igralke ŽTK so postali prvi ekipni državni prvaki v tej kategoriji, saj je bila liga do 16 let letos izvedena prvič.

Na Švedskem
Ekipa ŽTK Maribor je na finalu lige do 16 let nastopila oslabljena, saj sta njihova prva aduta Maj Premzl in Petja Drame v tem času zelo dobro nastopala na turnirju ITF v švedskem Kramforsu. Na turnirju 4. ranga se je še drugič letos v polfinale uvrstil Maj Premzl. V četrtfinalu je s 6:2, 3:1 (predaja) izločil domačina Henrika Bladeliusa. Na prvem odigranem turnirju letos je bil finalist, tokrat ga je v polfinalu ustavil prvi nosilec, Estonec Mark Lajal (ITF 269). Lajal je v četrtfinalu s 6:1, 6:2 izločil našega Luna Obrula, za katerega je uvrstitev v četrtfinale najboljši dosežek v karieri na turnirjih ITF. Obrul se je v glavni turnir prebil skozi kvalifikacije in do četrtfinala nanizal pet zmag. Na Švedskem smo spremljali še dva slovenska nastopa v konkurenci dvojic. Oba polfinalna in oba sta se končala s porazoma naših igralcev in igralk. Maj Premzl in Gal Emeršič Potočnik sta s 4:6, 2:6 izgubila z drugima nosilcema, Rusom Maksimom Doncovom in Švicarjem Christianom Kuehnejem. Od Petje Drame in Nike Strašek, obe sta med posameznicami izgubili v drugem krogu, sta bili s 6:4, 7:5 boljši Švedinja June Björk in Nizozemka Coco Bosman.

V Kramforsu mladinci ostajajo tudi ta teden, ko bodo nastopili na še enem turnirju ITF, prav tako 4. ranga. Dobri nastopi so našim igralcem in igralkam prinesli napredovanje na svetovni mladinski lestvici. Premzl je pridobil 156 mest in je trenutno kot drugi Slovenec, za Vidovičem, na 585. mestu, Obrul pa je napredoval za 832 mest in je ta teden na 1296. mestu.


Na turnirju TE do 14 let v avstrijskem Bad Waltersdorfu sta se izkazala Kranjčan Luka Videnovič in Koprčanka Ana Tara Praček. Videnovič, ki je imel na turnirju status šestega nosilca, je v četrtfinalu s 6:3, 6:2 izločil Romuna Radua Davida Turcana in se uvrstil v polfinale. Za prvi finale v karieri na turnirjih TE se je meril z desetim nosilcem, Madžarom Kolosom Kincsesom, ki na lestvici TE zaseda 212. mesto. V zelo tesnem obračunu je bil na koncu boljši in srečnejši Madžar, ki je zmagal s 7:6 (6), 7:5. Videnovič je na turnirjih TE do 14 let nastopal že v sezoni 2019 in se štirikrat uvrstil v osmino finala. Leta 2018 je bil finalist turnirja dvojic v Širokem Brijegu. Na lestvici TE do 14 let trenutno kot četrti slovenski igralec zaseda 174. mesto. Uvrstitev v polfinale je njegov najboljši posamični dosežek na turnirjih TE. Pračkovo je po treh zmagah v četrtfinalu ustavila prva nosilka turnirja Avstrijka Tamara Kostić. Ta je bila boljša s 6:2, 6:3. V konkurenci dvojic je v polfinalu nastopila Eva Cikajlo, ki je igrala v paru s Čehinjo Aneto Junovo. S 7:6 (9), 6:0 sta ju premagali drugi nosilki, Danka Cecilie Fridthjof in Čehinja Karolina Heiderova.

Turnir Lino
Na domačih igriščih so se v Ljubljani končali finalni A- in B-turnirji Lino v starostni kategoriji do 12 let. V obeh A-turnirjih so nastopili vsi najboljši dvanajstletniki. Pri dečkih je slavil tretji nosilec, 11-letni Svit Suljić (Brežice), ki je v finalu s 6:0, 6:2 premagal prvega nosilca Luko Petrovića (Slovan). Suljić, ki se resno spogleduje s prevzemom vodilnega mesta na lestvici do 12 let, je v polfinalu izločil tudi drugega nosilca Žigo Šeška (As Litija). To je bil tesen obračun, ki ga je Svit dobil v treh nizih, sicer pa je vsem drugim nasprotnikom, vključno s Petrovičem, namenil le šest iger. B-turnir je osvojil Nal Zorko (Max Ljubljana), ki je v finalu s 3:6, 7:6 (3), 6:3 premagal Jakoba Cikajla (Radomlje). A-turnir deklic je osvojila druga nosilka Beti Jazbec Butina (ŽTK Maribor). V finalu ji je po izgubljenem prvem nizu z 1:6 tekmo zaradi slabega počutja predala prva nosilka Ela Plošnik (Triglav). B-turnir deklic je osvojila Neli Češek (Olimpija). V finalu je bila s 6:2, 6:4 boljša od Melani Berk (Krmelj). 

DP rekreativcev in veteranov
Konec prihodnjega tedna bo, če ne bo prišlo do odpovedi zaradi ukrepov ob pojavu koronavirusa, v Ljubljani državno prvenstvo rekreativcev in veteranov. Prijave so mogoče do 17. marca na naslov prijave@tenis-slovenija.si.

Galerija
Značke: tenis, utrinki

Članki iz rubrike