Josip Broz Tito Svet24.si

Zgodbe zdravnikov o Titovih poslednjih dneh in ...

polna luna Dobra karma

Obrestovalo se vam bo, če na polno luno (12. 11.)...

horoskop Svet24.si

Horoskop za torek, 12. novembra

stanovanje Svet24.si

Kako kupiti stanovanje brez kredita?

vesolje Dobra karma

Tedenski horoskop: po divjanju končno ...

JAN IN TILEN KLOBASA Njena.si

Kdo se je znesel nad mamo dvojčkov Klobasa?!

sandra Njena.si

Doma ima sanjskega moškega, a odhaja v šov ...

STA
STA
2 28.10.2019 13:06:41

SLOVENCI so udarili po mizi in OSTRO obsodili dejanje sosedov! Zaradi DOMOBRANSKE zastave zahtevajo ...

vszi
Teniška zveza Slovenije je danes sporočila, da je organizatorju močnega turnirja na Dunaju Erste Bank Open, na katerem je prejšnji teden uspešno nastopal tudi najboljši Slovenec Aljaž Bedene, poslala zahtevo za opravičilo. Ko je Bedene zaigral v četrtfinalu, so prireditelji v dvorani na veliki zaslon namesto slovenske projicirali domobransko zastavo.

Pri TZS so sporočili, da je prišlo do neljubega spodrsljaja organizatorja, ki je v dvorani na velikem zaslonu ob imenu slovenskega igralca grafično postavil zastavo, ki pa ni bila slovenska.

Slovenska zastava je poleg grba in himne simbol Republike Slovenije, menijo pri TZS. "Napačna zastava, ki je bila prikazana v dvorani Stadthalle na Dunaju, je povsem neprimerna in morda celo spominja na provokacijo, na katero pa ne pristanemo, kot tudi ne želimo iskati namernosti dogodka, ki nikakor ne ustreza velikosti teniškega turnirja kot tudi ne odnosom dveh sosedskih držav," so zapisali pri TZS.

bedene re

Slovenska teniška zveza je organizatorju turnirja na Dunaju zato poslala zahtevo za opravičilo. "Z namenom, da prejmemo opravičilo v imenu Aljaža Bedeneta, slovenskih ljubiteljev tenisa in pravzaprav vseh slovenskih državljanov, smo tudi poslali ostro noto, za katero močno upamo, da bo sprejeta dobronamerno," so še zapisali pri TZS in dodali: "V četrtfinalnem obračunu je bilo na Dunaju kar nekaj slovenskih ljubiteljev tenisa, ki so opazili napako, nakar so organizatorji tudi ustrezno reagirali."

"Na dunajski turnir imamo Slovenci lepe spomine, saj se je leta 2012 do finala prebil Grega Žemlja, Bedene pa je letos s turnirjem na Dunaju končal uspešno sezono," so sklenili pri TZS.

Značke: tenis, afera, domobranci

Članki iz rubrike