ženska jagode Dobra karma

Psihološki test: kakšno je vaše seksualno ...

mleto-mešano-meso Svet24.si

Pozor, to mleto meso, ki se morda skriva v vašem ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

šole, ponovni prihod, koronavirus, jesenice Svet24.si

Zdaj je znano, kdaj se v šolske klopi vračajo ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

STA
STA
2 28.10.2019 13:06:41

SLOVENCI so udarili po mizi in OSTRO obsodili dejanje sosedov! Zaradi DOMOBRANSKE zastave zahtevajo ...

vszi
Teniška zveza Slovenije je danes sporočila, da je organizatorju močnega turnirja na Dunaju Erste Bank Open, na katerem je prejšnji teden uspešno nastopal tudi najboljši Slovenec Aljaž Bedene, poslala zahtevo za opravičilo. Ko je Bedene zaigral v četrtfinalu, so prireditelji v dvorani na veliki zaslon namesto slovenske projicirali domobransko zastavo.

Pri TZS so sporočili, da je prišlo do neljubega spodrsljaja organizatorja, ki je v dvorani na velikem zaslonu ob imenu slovenskega igralca grafično postavil zastavo, ki pa ni bila slovenska.

Slovenska zastava je poleg grba in himne simbol Republike Slovenije, menijo pri TZS. "Napačna zastava, ki je bila prikazana v dvorani Stadthalle na Dunaju, je povsem neprimerna in morda celo spominja na provokacijo, na katero pa ne pristanemo, kot tudi ne želimo iskati namernosti dogodka, ki nikakor ne ustreza velikosti teniškega turnirja kot tudi ne odnosom dveh sosedskih držav," so zapisali pri TZS.

bedene re

Slovenska teniška zveza je organizatorju turnirja na Dunaju zato poslala zahtevo za opravičilo. "Z namenom, da prejmemo opravičilo v imenu Aljaža Bedeneta, slovenskih ljubiteljev tenisa in pravzaprav vseh slovenskih državljanov, smo tudi poslali ostro noto, za katero močno upamo, da bo sprejeta dobronamerno," so še zapisali pri TZS in dodali: "V četrtfinalnem obračunu je bilo na Dunaju kar nekaj slovenskih ljubiteljev tenisa, ki so opazili napako, nakar so organizatorji tudi ustrezno reagirali."

"Na dunajski turnir imamo Slovenci lepe spomine, saj se je leta 2012 do finala prebil Grega Žemlja, Bedene pa je letos s turnirjem na Dunaju končal uspešno sezono," so sklenili pri TZS.

Značke: tenis, afera, domobranci

Članki iz rubrike