Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 03.10.2019 20:38:55

Kaj lahko stori Nick Škorja?

Bosta morda Žagar in Ivačič takole razveseljevala publiko v Pardubicah?
Borut Cvetko/mediaspeed.net
Petek je v Pardubicah namenjen mladincem, ki imajo na sporedu zadnjo finalno dirko SP.

Tudi sobota je v znamenju mladincev, ki imajo na programu dirko za zlato štuho. V večernem delu pa bo 24 voznikov odpeljalo eno vožnjo za dirko Zlata čelada. V nedeljo pa se jim pridruži še 12 voznikov v zaključnem delu, ki pa večina prihaja iz Poljske, kjer bo v soboto v Torunu VN Poljske



Pred nami je zaključno dejanje v letošnji mednarodni sezoni spidveja. Petek popoldne bo na Češkem v Pardubicah letošnja tretja finalna dirka za svetovno prvenstvo mladincev, kjer kaže najbolje Poljakom. Praktično sta v boju za naslov svetovnega prvaka le še dva, vodilni Kubera ima točko prednosti pred Maksimom Drabikom. Puške v koruzo pa še ni vrgel aktualni prvak, Poljak Smektala, ki pa zaostaja že osem točk. Možnosti za kolajno pa ima še Rus Čogunov. Naš mladinski prvak Nick Škorja je že okreval po padcu na drugi dirki in z veliko optimizma prihaja v Pardubice. Želi si dobrega rezultata in se tako na najboljši način posloviti od mladinske konkurence.



Pred odhodom na Češko je še opravil trening v Ljubljani in po njem dejal: "Vesel sem, da je zadnja finalna dirka v Pardubicah. Tam je dolga in zelo široka steza, toda nanjo sem se že dobro privadil in se tam kar dobro počutim. Cilj mi je, da osvojim čim več točk. Velike cilje pa imam tudi za sobotno dirko, katero želim končati med boljšimi. Zlata štuha je zame zelo dober izziv in upam, da dosežem dober rezultat. Obeta se mi tudi članska dirka v nedeljo. Za to rabim tudi dva dobra rezultata, ki bi me popeljala na Zlato čelado. Sem optimist in verjamem, da se bo dobro izšlo na zaključku letošnje mednarodne sezone."



Drugi dan v Pardubicah bodo ravno tako kraljevali mladinci, ki jih čaka velik izziv, dirka za zlato štuho, ki je daleč najbolj poznana in odmevna mladinska dirka na svetu. Večina finalistov se bo še enkrat pomerila med seboj, vendar v malce drugačnih vožnjah. Za nekatere bo to popravni izpit, nekateri pa bodo želeli še enkrat pokazati, da njihov uspeh na finalu SP ni bil naključen. Med temi borci na dirki bo tudi član AMTK Ljubljane, za katerega bo to poslovilna dirka v mladinski konkurenci. Zato si še toliko bolj želi dobrega rezultata, ki ga bo lahko spominjal na njegovo uspešno mladinsko kariero v tem športu.



Zlata čelada je prestižni cilj večine nastopajočih

Takoj po koncu mladinske dirke pa se začne dirka za Zlato čelado, najprestižnejšo dirko na svetu, ki bo kmalu praznovala stoletnico. Na njej se pomeri 36 dirkačev in še devet domačih rezerv. V soboto se predstavi 24 voznikov, ki odpeljejo po eno vožnjo v štirih skupinah po šest voznikov. V nedeljo pa odpeljejo še dve vožnji in po trije iz vsake skupine se uvrstijo naprej. V tekmovanje pa pride še dvanajst voznikov, ki bodo prišli iz Toruna po nastopu na VN Poljske. Med njimi bo seveda tudi naš prvak Matej Žagar, ki ima vedno na Čeladi visoke cilje, to pa je seveda najmanj finale. Naš Matej prihaja v Pardubice že skoraj dvajset let in se vedno tu zelo dobro počuti, dosegel pa je že niz visokih uvrstitev. Poleg njega pa bo nastopil tudi podprvak Matic Ivačič, ki se bo gledalcem predstavil že v soboto. Krčan, ki je bil malce razočaran, ko je pred tednom dni odpadla dirka v Ljubljani, se v zaključku sezone odlično vozi in si je že zagotovil podaljšanje pogodbe v Bydgosczu na Poljskem. Tudi on si želi čim boljšega rezultata na Češkem, to pa je vsaj uvrstitev v drugi krog dirke. Želi si opozoriti nase in si zagotoviti nastope še v kateri drugi ligi poleg Poljske. To pa že pomeni, da se njegova motivacija močno dviguje. Obstajajo pa realne možnosti, da nastopi tudi tretji Slovenec; Nick Škorja.



V Pardubicah je tako vse pripravljeno, da se začne nori spidvejski teden.



Skupni vrstni red mladincev pred zadnjo, tretjo dirko
1. D. Kubera 36, 2. M. Drabik 35, 3. B. Smektala (vsi Pol) 28, 4. G. Čogunov (Rus) 26, 5. R. Lambert (VB) 21, 6. J. Kvech (Češ) 20, 7. W. Lampart (Pol) 20,8. J. Jeppesen (Dan) 15 …,12. N. Škorja 9
Galerija

Članki iz rubrike