palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

STA
STA
0 03.10.2019 16:10:50

V soboto se začenja moško odbojkarsko DP

M24
Po reprezentančni odbojkarski mrzlici se v soboto začenjajo domača odbojkarska tekmovanja. Na sporedu bo prvi krog moškega državnega prvenstva, v katerem je od lani razlika, da se bosta najboljša slovenska kluba, prvak ACH Volley in Calcit Volley, preostalim osmim ekipam pridružila šele po prvem delu, ki se bo končal konec januarja.

Favorita prvenstva bosta ta čas igrala le v srednjeevropski ligi, ki jo bosta v soboto odprla z medsebojnim obračunom v Ljubljani. Ta dvoboj bo dal malo bolj natančne odgovore, koliko je resna grožnja Kamničanov, da nameravajo končati večletno vladavino Ljubljančanov.

Kamničani, ki jih bo vodil povratnik na kamniško klop Marko Brumen, v sezono vstopajo okrepljeni. Zapustila sta jih sprejemalec Dimitrij Babkov in reprezentančni bloker Sašo Štalekar, a sta dobila dostojne zamenjave. Na mesto sprejemalca sta prišla Poljak Milosz Hebda in nekdanji igralec ACH Volleyja ter nekdanji slovenski reprezentant Jan Planinc, ki lahko zaigra tudi na mestu libera. Tudi novinec na mestu blokerja Mario Koncilja je že igral za ACH Volley, še lansko sezono je za slovenske prvake iz Ljubljane nastopal tudi povratnik Jan Brulec. Na korektorskom mestu je novinec nekdanji bolgarski reprezentant Bojan Jordanov, po poškodbi je nared za igro tudi Brazilec Maxon Pereira.

ACH Volley, ki so ga tudi letos neposredno uvrstili v skupinski del lige prvakov, a tekmecev še ni dobil, je Kamničane pred sezono enkrat že premagal. Na turnirju v Novem Sadu so zmagali s 3:2, toda v Vojvodini tekmeca nista bila v popolnih postavah. Varovanci Matije Pleška bodo zagotovo pogrešali reprezentanta Janija Kovačiča, ki odhaja v Italijo, v Tivoliju pa je ostal reprezentančni bloker Matic Videčnik. Kovačiča je zamenjal Američan Kyle Dagostino, libero je tudi novinec Žiga Kumer, ki je v prejšnji sezoni igral za Črnuče. Po letu premora se je med oranžne zmaje vrnil Andrej Flajs, velika okrepitev bi moral biti nov korektor, mladi Srb Božidar Vučićević, prišel je iz Vojvodine.

V srednjeevropski ligi bodo igrali tudi odbojkarji Maribora, najprijetnejše presenečenje lanskega prvenstva. Ekipa Sebastijana Škorca, ki zaradi reprezentančnih obveznosti (bil je pomočnik Alberta Giulianija) ni vodil priprav, je zadržala vse nosilce igre, vključno s super nadarjenim Rokom Možičem, ki se mu bodo v prvem moštvu pridružili še nekateri obetavni igralci iz mlajših selekcij, kot sta Urban Hafner, sin nekdanjega reprezentanta Matjaža Hafnerja, Tit Kovačič in Urban Brečko. Klub je okrepil korektor Aljoša Bogožalec, prišel je iz Murske Sobote, iz Hoč se je k sosedom preselil Miha Šijanec. Mariborčani, ki bodo prvenstvo odprli z gostovanjem v Šoštanju, so lani v ligi zasedli četrto mesto, letos želijo vsaj stopničko višje, radi pa bi čim bolj ogrožali tudi Calcit in ACH.


Podobne cilje kot Mariborčani imajo letos tudi igralci Salonita, ki jih bo še naprej vodil Hrvat Igor Šimunčič. Njegova ekipa je od lani praktično nespremenjena in bo stavila na uigranost. Novinec je le bloker Žan Novljan, ki bo zamenjal Urbana Česnika, ta je odbojko zapustil zaradi težav s hrbtenico.

Iz tabora Hiše na kolesih Triglava prihaja novica, da je kariero končal obetavni podajalec Aleš Kök, na mestu organizatorja igre ga bo zamenjal Jani Godnič, nekdanji odbojkar goriškega GEN-I Volleyja. Drugi novinec, 22-letni Uroš Erpič, ki je nazadnje igral za novomeško Krko, je sicer v dvorani igral na mestu centralnega blokerja, želi pa se preizkusiti tudi na položaju sprejemalca/napadalca, saj si je te izkušnje pridobival z igranjem odbojke na mivki.

Panvito Pomgrad bo v letošnji sezoni vodil novi trener, iz Kamnika je v Prekmurje prestopil Aleš Hribar. V klub se je vrnil podajalec Urban Drvarič, iz Nove Gorice je na pomoč prišel Vasja Plesec.

Krko je poleg Erpiča in Koncilje zapustil tudi Valentin Turk, vrzel bodo zapolnili odbojkarji iz mladinskega pogona. Za podobno strategijo so se odločili tudi pri Šoštanju Topolšici, Hočah in Črnučah.

Žensko prvenstvo se bo začelo teden dni pozneje.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike