Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

bm
bm
0 18.09.2019 15:49:02

ŠE EN BOGAT TEDEN Z USPEHI: Hrvaški Vrsar povsem slovenski

Finalistki Vrsarja – Ana Lanišek in Maša Viriant
Izjemen teden so pripravili igralke in igralci do 14 let, ki so na turnirju Tennis Europe v Vrsarju pobrali vse pokale, ki so bili na voljo.

Od štirih mogočih naslovov so namreč osvojili vse štiri. Razred zase je bila na turnirju deklic Ana Lanišek iz Radomelj, ki je tekmicam prepustila le 10 iger, v finalu pa je s 6:0, 6:2 premagala Hrvatico Noro Knežević. Za Laniškovo je to prva zmaga v karieri na turnirjih TE. V dvojicah je s soigralko Mašo Viriant v finalu s 6:4, 3:6, 10:6 premagala Romunko Dario Stefanio Malaescu in Veroniko Novakovo. Slednji sta v polfinalu s 7:6 (8), 6:1 premagali Mariborčanki Pio Petelinšek in Anamari Žnuderl. Za Mašo Viriant je zmaga med dvojicami druga na turnirjih TE po tem, ko je prvič slavila letos v Portorožu.

Izvrstna sta bila tudi Matic Križnik in Jaka Golob, ki sta se med dečki uvrstila v finale in sta med sabo odločila o zmagovalcu turnirja. Križnik je v polfinalu s 6:0, 6:1 premagal Avstralca Walkerja Allena, Golob je bil s 7:6 (2), 6:2 boljši od Čeha Jakuba Filipa. V finalu je Matic Jaka premagal s 6:1, 6:2. V Vrsarju je osvojil svoj četrti letošnji naslov na turnirjih TE, Jaka pa se je prvič uvrstil v finale. V dvojicah sta Križnik in Žiga Švec v finalu premagala Hrvata Antonia Voljavca in Frana Rakonića s 7:6 (5), 6:4. Križnik je na lestvici TE pridobil osem mest in je ta teden 30., Švec je napredoval na 121. mesto, skoraj 400 mest pa je pridobil Golob in se prebil na 483. mesto.

Pri deklicah je Laniškova pridobila 65 mest in je kot najvišje uvrščena Slovenka ta teden na 170. mestu.

V Kopru do polfinala
Nekoliko manj uspešni, a še vedno odlični so bili slovenski dvanajstletniki na turnirju TE, ki ga je organiziral TK Luka Koper. Med dečki se je do polfinala prebil Matic Hribar. Tu ga je s 6:4, 6:2 premagal Rus Timofej Derepasko. Paolo Angeli je nastope končal v četrtfinalu. Pri deklicah so se v četrtfinale uvrstile Zala Bizjak, Nika Perič in Eva Cikajlo. Za slovenski finalni nastop sta poskrbela Luka Petrovič in Paolo Angeli. V finalu sta z 1:6, 1:6 izgubila z Derepaskom in Srbom Kruščićem.

Na turnirju TE do 16 let v Barceloni se je Aljaž Kirbiš v dvojicah uvrstil v finale. Igral je v paru s Črnogorcem Matijo Samardžićem. V polfinalu sta s 6:1, 6:0 premagala Španca Sergia Tintora in Luisa Utrillo, v finalu pa sta s 4:6, 3:6 izgubila z Madžaroma Peterom Dragarom in Peterom Kalocsajem.

Na mladinskem turnirju ITF 5. ranga v Zlatiboru je med posamezniki največ pokazal Maj Premzl, ki se je uvrstil v polfinale in dosegel najboljši izid v karieri. Tu ga je s 6:4, 6:7 (2), 6:0 premagal Črnogorec Danilo Raičević.

Tudi na turnirju ITF
Za nov slovenski naslov na turnirjih ITF sta poskrbela Majeva klubska kolega Sebastian Dominko in Gal Emerščič Potočnik. Ena najboljših evropskih dvojic v svoji starostni kategoriji je zanesljivo premagala vse nasprotnike, tudi finalista Alekso Mardjonovića in Dušana Milanovića iz Srbije. Slovenca sta zmagala s 6:4, 6:4. To je ob več osvojenih naslovih na turnirjih TE prva zmaga za naša igralca na turnirjih ITF in najboljši izid po polfinalu, ki sta ga igrala v Domžalah na turnirju četrtega ranga.

Do uspeha kariere sta v Zlatiboru prišli tudi Annika Planinšek in Manca Lampret, ki sta se uvrstili v finale dvojic. Tu sta ju s 6:2, 6:0 premagali Švicarka Andjela Petrović in Lola Radivojević. Za Manco so to prve osvojene točke na turnirjih ITF, tudi Annika, ki je bila še četrtfinalistka med posameznicami, se je ta teden prav tako prvič vpisala na svetovno mladinsko lestvico.

Na turnirju ITF 5. ranga v Mostarju je Alja Belinger izgubila v četrtfinalu. S 6:2, 6:3 jo je izločila Hrvatica Petra Marcinko.



Odmev
V Kranju in Kopru je konec tedna potekalo odprto prvenstvo Odmev za deklice in dečke do 14 let. Ob odsotnosti najboljših sta se v Kranju v finale A-turnirja uvrstila Brin Kozinc Frelih (Triglav) in Carlo Angeli (ŠTK Velenje). Kozinc Frelih je v polfinalu s 4:6, 6:4, 6:4 premagal klubskega soigralca Maxa Stolleckerja, Angeli je bil v drugem polfinalu s 6:0, 6:1 boljši od Marka Požonca (TK CC). Turnir je osvojil Angeli, ki je v finalu zmagal s 6:3, 6:2. B-turnir je v Kopru osvojil Peter Marn (Radomlje). Na A-turnirju deklic sta se v Kranju v finale uvrstili Lija Mumlek (ŽTK Maribor), v polfinalu je s 6:2, 6:2 premagala Julijo Bogatin (Luka Koper), in Nika Završki (ŠD LTA), ki je bila v drugem polfinalu s 6:4, 6:3 boljša od Karin Dirnbek (Krško). Turnir je osvojila Mumlekova, ki je v finalu zmagala s 6:3 6:3.

V Ljubljani je na turnirju najmlajših (8–11 let) nastopilo okrog 90 mladih igralk in igralcev. Najboljši so bili: mini tenis dečki – Marko Nenezič (Koper), mini tenis deklice – Hana Peterlin Pahor (Benč), midi tenis dečki – Luka Požonec (TK CC), midi tenis deklice – Nika Kožuh (Maja), do 10 let dečki – Peter Škundrič (ŽTK Maribor), do 10 let deklice – Veritsa Yaneva (Brežice), tenis do 11 let dečki – Aleks Burmakin (Morje), tenis do 11 let deklice – Kaja Kadak (Maja).

Blaž do polfinala
Blaž Kavčič je nastopil na challengerju v Istanbulu (81.240 USD) na trdi podlagi. S tremi zmagami, v prvem krogu je bil prost, se je uvrstil v polfinale. V tretjem krogu je s 6:3, 7:5 premagal Mariusa Copila. V četrtfinalu je igral s Špancem Nicolo Kuhnom in zanesljivo slavil s 6:3, 6:0. V polfinalu je igral s Francozom Ugom Humbertom in izgubil z 2:6 1:6.

Na turnirju ITF (25.000 USD) v St. Pöltnu se je v četrtfinale uvrstila Nina Potočnik. Nina (466. na WTA) je v drugem krogu s 6:0, 6:4 premagala Kolumbijko Emiliano Arango, v četrtfinalu pa je izgubila z Julio Grabher (266.) s 7:6 (5), 6:4.

Na turnirju ITF v Szekesfehervaru (15.000 USD) je Tina Cvetkovič dosegla štiri zmage in se iz kvalifikacij zavihtela v četrtfinale. V drugem krogu je bila s 5:7, 6:2, 7:6 (3) boljša od Slovakinje Timee Jaruskove, v četrtfinalu pa ni bila kos Nefisi Berberović iz BiH, ki je slavila s 6:2, 6:0.

Dvakrat TK Triglav
V Kranju sta se s finaloma končali letošnji ligaški tekmovanji, prva moška in prva članska liga. Oba naslova sta ostala v Kranju pri domačih igralkah in igralcih. Pri članih je TK Triglav sestavil izjemno močno ekipo, ki ji igralci TD Slovan niso uspeli preprečiti slavja. Kranjčane je v vodstvo povedel Grega Žemlja z zmago nad Dorianom Tomažem Janežičem. Izid je na 2:0 povišal Blaž Kavčič, ki je premagal Anžeta Arha. Na 2:1 je izid znižal Tilen Žitnik z zmago nad Rokom Jarcem, a je upe Ljubljančanov na ugoden izid ponovno zmanjšal Mike Urbanija, ki je premagal Janeza Semrajca za vodstvo triglavanov s 3:1. Nov žarek upanja je Slovanu prižgal Neven Krivokuća z zmago nad Matjažem Jurmanom, vse dvome o zmagovalcu pa sta razblinila Kavčič in Urbanija, ki sta premagala Žitnika in Jošta Plestenjaka. Končni izid 5:2 in zmago sta potrdila Žemlja in Iztok Kukec. TK Triglav se tako po nekaj letih ponovno vrača na slovenski prestol.

V tekmi za obstanek v prvi ligi je ekipa TK Terme Ptuj v Kopru premagala domačo ekipo TK Luka Koper s 5:0.

Tudi naslov v prvi ženski ligi je ostal v Kranju. Zelo izenačen obračun med ekipama TK Triglav in TK Terme Ptuj so dobile Kranjčanke, ki so ob izidu 2:2 osvojile več nizov. Vodstvo Kranjčankam je priigrala Barbara Mulej z zmago nad Nino Pliberšek, rezultat pa sta v korist Ptujčank obrnili Pia Lovrič, ki je premagala Tjašo Klevišar, in Maja Makorič z zmago nad Tino Cvetkovič. Naslov sta domačinkam prinesli Tara Katarina Milić in Tina Cvetkovič, ki sta v dvojicah s 6:3, 6:3 premagali Lovričevo in Makoričevo.

Galerija
Značke: tenis, šport, utrinki

Članki iz rubrike