phillip schofield 1 Dobra karma

Po 27 letih zakona priznal, da je gej, pred tem pa...

horoskop Svet24.si

Horoskop za četrtek, 27. februarja

ivo hvalica pl2 Reporter.si

So mu prisluškovali? Ivo Hvalica verjame, da so ...

duhovnik, katoliška cerkev Svet24.si

Spolne zlorabe v slovenski cerkvi: za molk ...

20130506-00441506 Necenzurirano

Bo Černač na policiji iskal Titove slike?

anezi Njena.si

Anezin intimni video v javnost pred koncem šova

Klemen Slakonja Njena.si

Slakonja o odnosu s partnerko, igralko Mojco Fatur...

tu
tu
0 18.09.2019 12:47:37

BESEDE, KI ODMEVAJO! Roger Federer ODKRITO o tem, kdaj namerava končati svojo kariero

Profimedia
Pri 38 letih Švicar sodi v kategorijo veteranov. A še vedno vitalni Federer, trenutno 3. na lestvici ATP, vztraja in vztraja. Koliko časa še?

V profesionalnem tenisu je od leta 1998, torej 21 dolgih let, osvojil je 102 turnirja, od tega 20 največjih za grand slam. Osvojil je tudi zlato in srebrno kolajno na olimpijskih igrah. Skratka, eden največjih se bo za vse večne čase zapisal v športno zgodovino.

Federer je še vedno odlično pripravljen, v zadnjem času tudi ne igra iz tedna v teden, izbira le največje turnirje - v glavnem tiste za grand slam ali iz serije masters 1000. V zadnjih treh letih je dvakrat osvojil Avstralijo in enkrat Wimbledon. Slednji je njegov turnir, osvojil ga je že osemkrat (in petkrat zapored, od 2003 do 2007).

"Odločil sem se, da bom v prihodnjem letu gotovo igral v Wimbledonu, potem pa ...," je javnosti razkril FedEx, njegova izjava pa je močno vznemirila teniški svet. Večina je bila namreč prepričanih, da se bo Wimbledonu za vedno umaknil iz igrišč, da bo na najbolj veličasten način, na svojem igrišču, zaključil igralsko kariero."Ne vem... Trenutno razmišljam o tem, ali naj nastopim na olimpijskih igrah v Tokiju prihodnje leto," je dejal Federer in nadaljeval: "O tem sem se že pogovarjal z ljudmi iz moje ekipe. Vprašal sem jih, kaj oni mislijo. Seveda sem govoril tudi z ženo Mirko. Končno odločitev bom sprejel v nekaj tednih."

Ali bo torej Wimbledon 2020 njegovo zadnje tekmovanje? Na to v tem trenutku ni našel pravega odgovora. "Veste, da je že nekaj časa za mene najbolj pomembno, da imam dovolj časa za svojo družino. Z leti se spreminjajo prioritete, jaz pa sem že doslej zelo dobro ohranjal razmerje med tenisom in družino."

Za zdaj je jasno, da bo Švicar odigral še nekaj dvobojev v Južni Ameriki, potem si bo privoščil premor. Priprave na novo sezono bo začel pozneje kot sicer, 11. decembra. "Za pokal ATP ne bom še povsem pripravljen, moj prvi cilj pa je Odprto prvenstvo Avstralije."

Značke: roger-federer, tenis

Članki iz rubrike