ženska Dobra karma

Hišna številka: povej mi svoj naslov in povem ...

TANJA PIRC na crnem 5 Svet24.si

»Ta šov bo zabavna anekdota za vnuke« Slavno ...

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Maja Sunčič: Kdo bolj ogroža svobodo govora v ...

sola tabla uciteljica ucilnica ucenec pouk dobrepolje Svet24.si

Vzgojiteljem v vrtcih in učiteljem do 6. razreda ...

20200714-01015459 Necenzurirano

Prej lobirala v poslih z maskami, zdaj jih bo ...

netflix, dokumentarec, social-dilemma Odkrito.si

Sobe z odmevom - Zakaj so družabna omrežja ...

marijana b Njena.si

Ljubezen na vasi: Voditeljica rodila deklico

ue
ue
0 18.09.2019 10:55:36

ZAVAJAJO DRUŽINO! Ugledna ZDRAVNICA spregovorila o zdravljenju SCHUMACHERJA in osupnila javnost

Reuters
Michaela Schumacherja so prejšnji teden prepeljali v Pariz.

Skoraj šest let je že od smučarske nesreče legendarnega nemškega dirkača formule ena, v kateri je dobil hude poškodbe glave. Vse od takrat se pojavljajo ugibanja in namigovanja o njegovem zdravstvenem stanju, ki so še bolj zavita v tančico skrivnosti, ker so novice o Schumacherju skope, oziroma jih skoraj ni, tako kot fotografij ali posnetkov.

Te dni se je veliko pisalo o novem upanju, ki naj bi se pojavilo z zdravljenjem z matičnimi celicami v Parizu, kamor so Schumija prepeljali prejšnji teden. Toda, če je verjeti Matilde Leonardi, potem gre za lažno upanje. Kdo je ona? Direktorica inštituta za nevrologijo Besta v Milanu in ena vodilnih italijanskih strokovnjakinj s tega področja. Leonardijeva je v kali zatrla up v uspešnost omenjenega zdravljenja."Ne obstaja nikakršna terapija z matičnimi celicami, ki bi imela pozitiven učinek na paciente v stanju minimalne ozaveščenosti, v kateri je Michael Schumacher. Informacije, ki prihajajo v javnost, samo vzbujajo lažno upanje in zavajajo družino pacienta. Ni podatkov, ki bi potrjevali obstoj in učinkovitost takega tretmaja," je dejala zdravnica, ki jo jezi, da se informacije o taki terapiji sploh pojavljajo v javnosti.

"Te zavajajo številne obolele in člane njihovih družin. Prejela sem klica, ko so starši želeli, da bi bil njihov otrok deležen enakega zdravljenja kot Schumacher," je dejala Leonardijeva in dodala, da bi zdravniki in mediji morali imeti odgovornost, da preprečijo zavajanje.

Članki iz rubrike