900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

bm
bm
0 04.09.2019 13:25:06

V DOMŽALAH VEČ KOT 200 IGRALK IN IGRALCEV: Tudi mi se lahko pohvalimo

Finalistke v dvojicah na ITF-turnirju v Domžalah
Alja Belinger in Tara Gorinšek tik pod vrhom v Domžalah, igralci TK CC in igralke TK Radomlje zmagovalci lige do 14 let.

V Domžalah se je končal še tretji turnir ITF 4. ranga, ki so jih v zadnjih tednih avgusta gostili slovenski klubi. Nastopilo je več kot 200 igralcev in igralk, slovenska zasedba pa je bila tudi tokrat številna in tako kot na prvih dveh turnirjih smo imeli svoje predstavnike tudi v zaključnih obračunih. Z uvrstitvama v finale posameznic in finale dvojic sta tokrat prijetno presenetili Alja Belinger in Tara Gorinšek. Z odličnimi nastopi je najboljši dosežek v karieri uspel Ljubljančanki Belingerjevi. Na poti do posamičnega finala je bila v četrtfinalu v slovenskem obračunu s 6:3, 6:1 boljša od Tare Katarine Milić, ki je še tretjič letos nastope končala v četrtfinalu, odlično pa je zaigrala tudi v polfinalu, kjer je bila njena nasprotnica Hrvatica Ita Habeković. Srečanje s hrvaško vrstnico je dobila s 6:4, 3:6, 6:3 in se zasluženo veselila prve uvrstitve v finale turnirja ITF. Tu je nato morala premoč priznati prvi nosilki turnirja Francozinji Nini Radovanović, ki je bila boljša s 6:1, 6:0. Francozinja je polfinalu premagala še eno, prejšnji teden zelo razpoloženo Slovenko, Konjičanko Taro Gorinšek. Tara je v četrtfinalu s 6:2, 6:1 premagala tretjo nosilko Romunko Vanesso Popa Teiusanu, 562. mladinko sveta, ki je na svojem zadnjem odigranem turnirju zmagala v San Marinu, v polfinalu pa je igrala s prvo nosilko Francozinjo Nino Radovanović. 366. mladinka sveta je zmagala s 6:2, 6:4. Tako kot finale za Belingerjevo je polfinale najboljša uvrstitev v karieri za Gorinškovo. Letos je sicer že bila polfinalistka, a na turnirju 5. ranga. Gorinškova je bila uspešna tudi v konkurenci dvojic, kjer sta se s soigralko iz Hrvaške Mio Rae Vican uvrstili v finale, tu pa sta ju s 6:7 (6), 6:2 10:8 premagali Italijanki Chiara Girelli in Sofia Pizzoni.

Med fanti najboljše Jeran
Med fanti se je s četrtfinalom najbolje odrezal Aljaž Jeran. V četrtfinalu je s 4:6, 1:6 izgubil s kasnejšim finalistom, Francozom Leom Raquinom. Med fanti sta se v konkurenci dvojic v polfinale uvrstila Mariborčana Sebastian Dominko in Gal Emeršič Potočnik. V četrtfinalu sta s 6:4, 3:6, 10:5 premagala peta nosilca, Italijana Jonasa Greifa in Alessia Tramontina, v polfinalu pa nato s 4:6, 6:3, 6:10 izgubila s kasnejšima zmagovalcema, Slovakoma Michalikom in Novanskym. Sicer pa je pri fantih še drugi turnir zapored osvojil Hrvat Mili Poljićak, ki je v finalu s 6:2, 6:1 premagal Francoza Lea Raquina.

Na turnirju ITF 2. ranga v madžarskem Gyoru je ta teden odlično nastopila Živa Falkner, ki se je uvrstila v polfinale, tam pa nato izgubila. V prvem krogu je s 6:2, 6:2 premagala Kazahstanko Anastasio Astahovo, v drugem pa je s 4:6, 6:4, 6:0 presenetila drugo nosilko Italijanko Eleonoro Alvisi, 81. mladinko sveta. V četrtfinalu je igrala z Latvijko Patricio Spaka, 153. mladinko sveta, s katero sta se lani pomerili na evropskem prvenstvu do 16 let v Moskvi; takrat je bila boljša Latvijka. Tokrat se ji je Živa oddolžila za poraz in zanesljivo slavila s 6:4, 7:5. V polfinalu je bila Živina nasprotnica tretja nosilka, Francozinja Julie Belgraver, ki je bila boljša s 6:1, 6:0.

Po četrtfinalu v Szekesfehervaru teden prej je Pia Lovrič prejšnji teden nastope v Gyoru končala v drugem krogu. S 6:4, 6:2 jo je ustavila izvrstna 16-letna Hrvatica Antonia Ružić, prejšnji teden finalistka turnirja v Szekesfehervaru, kjer je na poti do finala izločila tudi Falknerjevo. Še en odličen nastop je za našima najboljšima mladinkama tudi v konkurenci dvojic, kjer sta bili Pia in Živa finalistki. V finalu sta igrali z Nemkama Maro Guth in Julio Middendorf ter izgubili s 3:6, 2:6.

Na mladinski svetovni teniški lestvici je z 59. mestom najvišje Pia Lovrič, na 119. mesto je napredovala Živa Falkner, 90. mest je pridobila Tara Gorinšek, ki je na 661. mestu, kar 476 mest pa je uvrstitev izboljšala Alja Belinger, ki je na 793. mestu. Med fanti ostaja najvišje uvrščen slovenski igralec Filip Jeff Planinšek na 222. mestu.

V organizaciji TK Luka Koper na koprski Bonifiki ta teden poteka 9. Intesa Sanpaolo Bank Junior Slovenia Open 2019, turnir za dečke in deklice v starostni kategoriji do 14 let. V glavnem turnirju dečkov in deklic nastopa po 64 igralk in igralcev. Med favoriti za zmago bo med domačimi igralci pri dečkih zagotovo prvi nosilec Matic Križnik, ki je prvi nastop opravil z odliko. Pri dečkih so bili v uvodnih nastopih uspešni še Marko Požonec, Nal Sok, Tim Kušter in Boris Barjaktarevič. Pri deklicah bodo najvišja mesta naskakovale Ana Lanišek, Maša Viriant, Eva Muller Uhan in Eva Cikajlo. Uvodne zmage so pri dekletih že dosegle Alja Širovnik, Katarina Stefanija Mrvar in Ana Tara Praček.

Najboljše Lipovšek
Člani in članice so, z izjemo najboljših, ki so v New Yorku, nastopali na turnirjih serije challenger in ITF WTT. Tomas Lipovšek Puches se je še drugi teden zapored uvrstil v polfinale turnirja ITF v Tabarki (15.000 USD) in tudi tokrat je nastope tu končal. V četrtfinalu je s 6:2, 7:5 premagal Rusa Andreja Čepeleva, v polfinalu pa je igral z Argentincem Tomasom Etcheverryem in izgubil z 1:6, 2:6. Tudi v konkurenci dvojic je končal v polfinalu, kjer sta s soigralcem Matiasom Zukasom tekmo predala.

V četrtfinalu se je tokrat v Bratislavi na turnirju z enako vrednostjo ustavil Tom Kočevar Dešman. Napredovanje v polfinale mu je preprečil četrti nosilec Rus Kiril Kivatcev, ki je bil boljši s 7:6 (4), 6:1.



Prav tako v četrtfinalu je izgubila Veronika Erjavec na turnirju ITF (25.000 USD) v Pragi. S 6:1, 6:1 jo je premagala Nemka Julyette Steur.

Tudi Blaž Kavčič tokrat ni uspel priti dlje kot do četrtfinala na challengerju na Majorki. Tu ga je ustavil Italijan Matteo Viola, 238. igralec lestvice ATP. Violo smo spremljali v Portorožu, kjer se je poslovil v osmini finala po porazu s Francozom Lestiennom. V osmini finala je na Majorki v treh nizih izločil Andyja Murrayja, v četrtfinalu pa je bil prepričljivo boljši še od Kavčiča. Viola je slavil s 6:2, 6:1.

Liga do 14 let
V Kranju se je s finalnim obračunom ekip TK Center Court in TK Triglav končala liga za dečke v starostni kategoriji do 14 let. Finale zaključnega turnirja so z izidom 5:1 dobili igralci TK Center Court. Za zmagovalno ekipo so točke osvojili Matic Križnik, Tim Kušter in Marko Požonec ter dvojici Križnik/Kušter in Požonec/Zver. Edino točko za ekipo iz Kranja je priigral Brin Kozinc Frelih. Priznanja je podelil častni predsednik TS Marko Umberger.

Deklice so nastopale v Radomljah, kjer smo spremljali finalni obračun med domačo ekipo TK Radomlje in ekipo ŽTK Maribor. Ligaški zmagovalni pokal so osvojile igralke TK Radomlje, ki so bile od Mariborčank boljše s 3:0. Za ekipo Radomelj so bile uspešne Ana Lanišek, Maša Viriant in Eva Cikajlo. Priznanja je podelil podpredsednik TS Miran Kraševec. (bm)

***domzale*** Finalistke v dvojicah na ITF-turnirju v Domžalah

***liga 14 decki*** Liga do 14 let – dečki: TK Centre Court in TK Triglav

***liga 14 deklice*** Liga do 14 let – deklice: TK Radomlje in ŽTK Maribor

***Belinger*** Alja Belinger

Galerija
Značke: domžale, tenis, utrinki

Članki iz rubrike