mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

tu
tu
2 15.08.2019 08:28:41

Slovenski teniški AS udaril z VSO SILO po svojih! 'To so NERESNICE! Potem pa sem izvedel, da naša najboljša igralca …'

Nikola Miljković
Blaž Kavčič je povedal svojo plat zgodbe.

Nekoč našega najboljšega tenisača so zmotila pojasnila direktorja Teniške zveze Slovenije Gregorja Krušiča, zakaj Blaža Kavčiča letos ni na turnirju v Portorožu. »Z Blažem sem se pogovarjal, imel je določena pričakovanja, na katera nismo mogli pristati in tako ni bil pripravljen nastopiti. Nismo našli skupnega jezika,« je za Delo povedal Krušič. No, na to se je Kavčič zdaj odzval prek svojih socialnih omrežij. In dal vedeti, da mu ni všeč drugačno tretiranje njega v primerjavi z Aljažem Bedenetom in Blažem Rolo, svojima reprezentančnima kolegoma. 

Njegovo sporočilo brez popravkov spodaj prenašamo v celoti:

Včeraj sem v Delu zasledil članek, ki se navezuje na letošnji turnir v Portorožu. Ker je napisano kar nekaj neresnice, sem se odločil da tudi sam povem svojo plat zgodbe.

Direktor Teniške zveze Slovenije,gospod Krušič, je v njem podal neutemeljite, predvsem pa neresnične razloge, zakaj me letos na tem turnirju ni. Tako kot vsa leta do sedaj, sem imel tudi letos veliko željo nastopiti na turnirju.

Po dolgi odsotnosti zaradi poškodbe kolena, sem se želel prav tukaj zopet pokazati domačemu občinstvu.

Povdaril bi rad, da v vseh teh letih nastopanja v Portorožu, za nastop na turnirju nisem dobil nobene štartnine. Tega tudi nikoli nisem zahteval, saj sem se počutil kot neke vrste promotor slovenskega tenisa. Glede na ranking in denarne nagrade, ki sem jih takrat služil na turnirjih, nisem želel delati dodatnih stroškov TZS. Prav tako sem vse takšne in drugačne medijske aktivnosti vedno opravljal z veseljem.

Tudi letošnji nastop na turnirju zame ne bi bil nobena izjema, če mi ne bi tik pred prijavo, na ušesa prišle določene (zelo zanesljive) informacije. S tem konkretno mislim na plačilo štartnine s strani TZS našim dvema trenutno najboljšima igralcema. Znesek (vsaj enega) se giblje krepko čez prize money, ki ga igralec dobi za zmago na letošnjem turnirju.

Sledil je sestanek z direktorjem Krušičem, ki se je med svojimi izjavami kar nekajkrat zapletel, kar je še dejansko potrdilo neresničnost njegove zgodbe. Vsi tisti, ki ste že nekaj časa v teniškem svetu in ga dobro poznate, boste dobro vedeli o čem govorim. Direktorju sem takoj povedal, da sem tudi letos želel igrati pod istimi pogoji kot vsa leta prej. Tega pa ne bom storil, če bomo imeli (vsi trije naši najboljši) igralci različne pogoje za udeležbo na turnirju. Dodal sem še, da si glede na vse to, kar sem naredil za slovenski tenis tudi jaz zaslužim nekaj. Njegov odgovor je bil, da mi žal ne more ponuditi ničesar. Tako se je najin sestanek zaključil, saj se je direktorju Krušiču mudilo na sestanek strokovnega sveta. Naj omenim še, da tudi ta ne ve za veliko stvari, ki jih direktor počne na svojo roko.

Zelo zanimivo se mi pa zdi tudi dejstvo, da me tokrat za mojo izjavo ni povprašal nihče od novinarjev. V glavi se mi poraja vprašanje,če to resnično nikogar ne zanima ali pa so morda teniški mediji pod okriljem TZS, da prisluhnejo le eni plati zgodbe.

Odločil sem se, da v tem tednu nastopim na turnirju v Cordenonsu, kjer sem danes zmagal v drugem kolu. Kljub vsemu, Portorož še vedno ostaja eden meni najljubših turnirjev na svetu. Spomini leta 2014, ko sem po zmagi nad Mullerjom dvignil pokal mi še vedno naježijo kožo in jih ne bom nikoli pozabil.

Za slovenski tenis sem do sedaj naredil ogromno in bom to počel še naprej.

Lep pozdrav, Kaljut

Članki iz rubrike