mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 04.07.2019 19:31:59

Gledala jo je tudi MEGHAN Markle! In videla je, kako SLOVENKA sili veliko Sereno Williams ...

Profimedia
Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je v 2. krogu tretjega turnirja za grand slam v sezoni v Wimbledonu igrala proti Američani Sereni Williams.

Enajsta nosilka je po hudem boju slavila s 6:2, 2:6 in 4:6, Juvanova jo je prisilila, da pokaže vse svoje znanje. Williamsovo v 3. krogu čaka 18. nosilka, Nemka Julia Görges.

"Kaja je igrala dobro, zelo dobro je vračala moje servise. Na splošno je igrala res dober tenis, sama pa sem slabo začela dvoboj. Toda ko se znajdem pod pritiskom, takrat dam iz sebe vse najboljše, rada imam to, sem velika borka. Vesela sem te zmage," je dejala Williamsova.

Juvanova, mladinska olimpijska prvakinja, je izvrstno začela dvoboj kariere s slovito Američanko in dobila prve tri igre. Tudi nadaljevala je zelo dobro, povedla s 5:2 in po 27 minutah dobila niz s 6:2.

Drugi niz je bolje začela sedemintridesetletna Williamsova, sedemkratna zmagovalka tega turnirja, ki je takoj dobila igro na servis 133. igralke z lestvice WTA Juvanove. V sedmi igri je Williamsova, ki v Wimbledonu še nikoli niz izpadla v prvih dveh krogih, naredila nov "break" in pozneje izid v nizih izenačila na 1:1.

V tretjem nizu je Williamsova, ki je proti igralkam izven prve stoterice doslej izgubila le trikrat, v peti igri dobila igro na servis Slovenke in prišla do odločilne prednosti. Za razliko od prvega niza je Američanka, ki lovi 24. naslov na grand slamih, s čimer bi izenačila rekord Margaret Court, v drugih dveh dvignila raven igre, Slovenka pa je delala vse več neizsiljenih napak.

Posledično je izgubila še sedmo igro, ko je servirala, in čeprav je v osmi minuti slavila na servis Američanke in nato znižala na 4:5, pa je Williamsova na svoj servis dvoboj odločila v svoj prid.

Mlada, 18-letna Slovenka, ki se je v Wimbledon prebila skozi kvalifikacije, je v 1. krogu izločila Čehinjo Krystino Pliškovo. To je bil za Juvanovo drugi grand slam v karieri, prvega je okusila pred nekaj tedni v Parizu.

KONEC ZA BRANILKO NASLOVA
Drugi nosilec, Švicar Roger Federer, je brez težav napredoval v 3. krog Wimbledona. Uspešna je bila tudi večina preostalih najvišje postavljenih igralcev in igralk, na čelu s prvo tenisačico sveta, Avstralko Ashleigh Barty. Spodletelo pa je branilki naslova, Nemki Angelique Kerber.



Sedemintridesetletni Federer se je med 32 najboljših prebil že 70. na grand slamih, ko je ugnal Britanca Jaya Clarka s 6:1, 7:6 (3) in 6:2. Osemkratni zjagovalec tega turnirja, ki lovi svoj 21. naslov na turnirjih največje četverice, je proti 169. igralci sveta zbral kar 46 "winnerjev".

"Malo sem se boril z igro z osnovne črte, toda pozneje sem igral bolje, ob tem pa sem dobil še nekaj pomoči z Jayevimi neizsiljenimi napakami," je povedal izkušeni Švicar. Tega v 3. krogu čaka 27. nosilec, Francoz Lucas Pouille.

Veliko pozornosti je požel tudi obračun tretjega nosilca, Španca Rafaela Nadala, s kontroverznim Avstralcem Nickom Kyrgiosom. Boljši je bil Španec, ki je zmagal s 6:3, 3:6, 7:6 (5), 7:6 (3). Nadal, ki ga zdaj čaka Francoz Jo-Wilfired Tsonga, ima na sveti travi dva naslova.

V nadaljevanje turnirja se je sicer prebil še osmi nosilec, Japonec Kei Nishikori, manj uspeha pa je imel devetopostavljeni Američan John Isner, ki ga je po petih nizih izločil Kazahstanec Mihail Kukuškin.

Izpadel pa je tudi 13. nosilec in finalist Wimbledona 2013, Hrvat Marin Čilić, ki je izločil Portugalec Joao Sousa. Ciprčan Marcos Baghdatis je po porazu proti Italijanu Matteu Berrettiniju končal kariero.

Na ženskem delu turnirja je svojo nalogo dobro opravila Bartyjeva. V 2. krogu turnirja z nagradnim skladom 42,47 milijona evrov je prva igralka sveta po dveh nizih s 6:1 in 6:3 premagala Belgijko Alison van Uytvanck.

Zmagovalka odprtega prvenstva Francije zdaj napada še zmago v Wimbledonu in če ji to uspe, bo postala šele osma športnica s tem podvigom. Triindvajsetletna Avstralka se bo v tretjem krogu pomerila z Britanko Harriet Dart.

V 3. krog so se prebile tudi četrta nosilka, Nizozemka Kiki bertens, šesta nosilka, Čehinja Petra Kvitova, in deveta nosilka, Američanka Sloane Stephens. Turnir pa je presenetljivo hitro končala branilka naslova Kerberjeva. Peto nosilko je izločila 95. igralka sveta, Američanka Lauren Davis, ki je slavila z 2:6, 6:2 in 6:1.

Članki iz rubrike