Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Raiven, polfinalni večer, Evrovizija 2 Njena.si

Evrovizija: Raiven se je uvrstila v finale ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

nu
nu
1 01.07.2019 10:41:34

Da bo ĐOKOVIĆA TRENIRAL IVANIŠEVIĆ? Novak UDARIL z norimi besedami! Toliko o Srbu in Hrvatu ...

V nedeljo zvečer je udarila novica, da bo novi trener Novaka Đokovića postal Goran Ivanišević.

Torej da bo srbskega asa, srbskega super zvezdnika in športni simbol te države treniral človek, za katerega velja nekaj podobnega na Hrvaškem. Glede na še vedno prisotno napetost med državama in narodoma se je marsikdo spraševal, ali je tako sodelovanje res mogoče. Ko pa se je v nedeljo zvečer oglasil sam Đoković, je razblinil vse dvome. Še več, spisal je sestavek, ki ježi kožo in ki zelo dobro kaže, da je prijateljstvo še kako mogoče, če so v igri pravi ljudje. 

Ne samo da je Srb potrdil sodelovanje s Hrvatom, to je storil na način, ki resnično navduši in ki je zaprl vsa usta. Ne samo da bo Novak z Goranom sodeloval, srbski zvezdnik je dal zelo jasno vedeti, da je vedno navijal za hrvaškega asa. In še več od tega - med pripravami na zgodovinski Wimledonom leta 2001, ki ga je Ivanišević osvojil kot povabljen igralec in ko so bile napetosti med narodoma še precej večje, je mali Novak velikemu Goranu pod taktirko legendarnega trenerja Nikole Pilića nosil malico.

Celotno Novakovo sporočilo, ki je združilo regijo, v prostem prevodu navajamo spodaj. 

"Zelo sem hvaležen Goranu, ker je privolil v sodelovanje na letošnjem Wimbledonu. Odrasel sem ob tem, ko sem gledal njegove nastope na največjih turnirjih in vedno sem navijal zanj z vsem glasom, zdaj pa ga imam na svoji strani mreže. Verjamem, da je veliko ljudi veselih zaradi našega sodelovanja, predvsem pa en mož. Gospod Niki Pilić. Dragi Niki, hvala ti, ker si mi dal priložnost, da sem Goranu nosil malico, ko se je pripravljal na svojo slavno lovoriko leta 2001 v Wimbledonu. Hvala Marijanu, ki je privolil v to, da v našo ekipo pokličeva Gorana in jo tako še bolj okrepimo pred tem pomembnim turnirjem. Gremoooo."   

Članki iz rubrike