Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 27.06.2019 16:08:54

Teniški pokal Fed od prihodnje sezone močno spremenjen

Mednarodna teniška zveza (ITF) je razkrila spremembe v reprezentančnem tekmovanju za ženske pokalu Fed. Budimpešta bo od leta 2020 do 2022 gostila šestdnevni zaključni turnir 12 držav, ki se bodo potegovale za 18 milijonov dolarjev vreden denarni sklad.

Mesto na prvem turnirju prihodnje leto že imajo zagotovljene letošnji finalistki, Avstralija in Francija, ter gostiteljica Madžarska. Eno mesto je rezervirano za povabljeno državo, za preostalih osem se bodo februarja pomerile reprezentance v kvalifikacijah.

Turnir v Budimpešti bo potekal med 14. in 19. aprilom na peščeni podlagi.

Celoten denarni sklad zaključnega tekmovanja bo znašal 18 milijonov dolarjev. Dvanajst milijonov bo šlo med igralce, šest pa med nacionalne teniške zveze.



Na sklepnem turnirju bodo dvanajst reprezentanc razdelili v štiri skupine s po tremi ekipami. Zmagovalke skupin se bodo uvrstile v polfinale.

Zdajšnji format tekmovanja so mnoge igralke kritizirale. Menile so, da se ITF ne ozira na njihovo zdravje, zato se mnoge najboljše igralke sveta niso odzivale na igranje v reprezentanci.

"Nov format tekmovanja upošteva trenutni koledar. Pokal Fed smo zmanjšali na dva tedna v že obstoječih terminih. S tem ko smo turnir iz novembra prestavili na april, smo imeli v mislih zdravje igralk in daljši čas po koncu sezone," kritike zavračajo odgovorni pri krovni svetovni teniški federaciji ITF.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike