jernej damjan, taya damjan Svet24.si

VIDEO: Bo Jernej Damjan zamenjal skoke za radijski...

horoskop_zodiak_znakijpg Svet24.si

Horoskop za soboto, 21. septembra

dreamstime_m_85985117 Svet24.si

To so rastline, ki v naš dom privabljajo ...

zajtrk, ukc Svet24.si

Bolnica s celiakijo opozorila na neprimeren ...

cb9662cf647e0f6db389c31dbdb12dc7 Odkrito.si

»Ni pomembno, koliko časa živite, bolj pomembno...

HELENA BLAGNE napoved singla Kar bopa bo (final edit) Njena.si

Helena Blagne pokazala, kako bo zapravila denar

ksenija jan Njena.si

Šok za kmete: Na posestvu velik preobrat

STA
STA
0 27.06.2019 15:08:06

Ostermanova v Minsku četrta na 200 in sedma na 500 metrov

Anja Osterman
facebook
V slovenskem taboru so upali, da bo kajakašica Anja Osterman naslednje dekle, ki bo na evropskih igrah v Minsku Sloveniji priborila kolajno. Koprčanka se je borila po svojih najboljših močeh, a ji je na koncu malo zmanjkalo. Na 200 metrov je zasedla četrto, na 500 pa sedmo mesto.

Tekmovanje v kajaku in kanuju na mirnih vodah je potekalo v močnem vetru, ki je zagotovo vplival na končne rezultate. Slovenka v teh razmerah ni imela sreče. Na 500 metrov je vozila na prvi progi, na 200 metrov pa na tretji, veter je pihal v prsi, od devete do prve proge.

"Ker vem, da sem dala vse od sebe, sem zadovoljna. Ne vem, kje bi lahko dobila tiste stotinke, ki so mi zmanjkale. Mogoče bi morala imeti malo več sreče z razmerami, a na to nisem mogla vplivati. Lahko sem ponosna, to je moj najboljši dosežek v enojcu, nov pokazatelj, da napredujem s tekme v tekmo. Ker sem boljša v enojcu, bom tudi boljša v dvojcu, ki je nama s Špelo Ponomarenko Janić prioriteta," je z nasmeškom na ustih takoj po tekmi izjavila 26-letna Primorka.


"Seveda bi bol želela kolajno, na katero sem po včerajšnjem polfinalu upala, ampak tudi četrto in sedmo mesto sta lepa dosežka, ki mi bosta dala še dodatno spodbudo za delo naprej," napoveduje Koprčanka, ki na igrah pogreša partnerko Janićevo, s katero blestita na tekmah svetovnega pokala. Četrte z olimpijskih iger v Riu v Minsku ni, saj lani na evropskem prvenstvu zaradi nosečnosti ni tekmovala, tako da si ni mogla priboriti pravice nastopa.

Pozneje bo v čoln sedel še Jošt Zakrajšek, ki se bo s tekmeci meril v disciplini 5000 metrov.

V kvalifikacijah 50 metrov v trojnem položaju sta danes nastopili tudi strelki Urška Kuharič in Živa Dvoršak, zasedli sta 30. in 32. mesto in sta ostali brez finala.

Članki iz rubrike