Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

bm
bm
0 27.06.2019 08:47:03

SLOVENSKI NASTOPI DOMA IN V TUJINI: Domači naslovov ne prepuščajo tujcem

Finalisti turnirja TE 16 na Ptuju
Dobrih nastopov naših igralk in igralcev pretekli teden kar ni zmanjkalo. Domači igralci naslovov ne prepuščajo tujcem, pa bi lahko zapisali ob še enem uspehu slovenskih igralcev na domačih mednarodnih mladinskih turnirjih.

Na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 16 let, ki je potekal na Ptuju, je med fanti namreč slavil 15-letni Mariborčan Maj Premzl, še eden iz generacije igralcev ŽTK Maribor, ki posegajo po najvišjih mestih na tovrstnih turnirjih v letošnji sezoni. Ob pogledu na domačo in mednarodno lestvico Maja ne bi pričakovali povsem na vrhu, a njegovi nastopi v zadnjem obdobju, ko je prikazoval izvrstne igre in imel tudi nekoliko smole, so ga že pred začetkom turnirja uvrščali med skrite favorite. Končni uspeh se je nakazoval skozi celoten turnir, še posebej pa po tem, ko je v polfinalu premagal še enega našega mladinca, ki v zadnjem času igra odlično in je bil prejšnji teden finalist turnirja TE 16 v Skopju, Jana Dimitrijeviča. Od Celjana je bil boljši s 6:4, 3:6, 6:2. Slovenski finale na Ptuju je tokrat preprečil Čeh Jakub Mensik, ki je s 6:2, 6:4 izločil prvopostavljenega Premzlovega klubskega soigralca Sebastiana Dominka. Premzl je v finalu Čehu vrnil s polno mero, saj dvomov o zmagovalcu ni bilo. Odigral je še en odličen dvoboj in povsem razorožil Mensika in slavil s 6:1, 6:1. Maj, ki na lestvici TE do 16 let zaseda 453. mesto, sicer ima na turnirjih TE že nekaj izkušenj, a uspehe je dosegal v mlajših kategorijah. Tako je bil enkrat finalist turnirja TE do 12 in enkrat do 14 let med posamezniki, še enkrat je bil finalist na TE 12 med dvojicami in dvakrat na TE 14 med dvojicami, na TE 12 pa je med dvojicami leta 2016 osvojil do zdaj edini naslov. Zmaga na Ptuju je tako Majeva prva zmaga na turnirjih TE do 16 let v posamični konkurenci. Uspeh med posamezniki je dopolnil z uvrstitvijo v finale dvojic. Z Avstrijcem Janom Kobierskim sta v finalu morala priznati premoč Čehoma Janu Hradzilu in Mensiku. Slednja sta zmagala s 6:2, 6:4. Dekleta so se tokrat med posameznicami poslovila v četrtfinalu. Anniko Planinšek je s 6:0, 7:6 (5) premagala Slovakinja Irina Balus, Nino Pliberšek pa s 7:5, 7:6 (2) Hrvatica Marina Škegro. V dvojicah sta se Meta Marenk in Hana Bečirovič Novak uvrstili v finale, tam pa sta ju s 7:5, 6:2 premagali Balusova in Čehinja Nela Odehnalova.

Na turnirjih TE v starostni kategoriji do 12 let so se slovenski dečki in deklice izkazali tudi v Prijedoru in Trstu. V Prijedoru je pri dečkih Marko Retelj v finalu igral s Francozom Gregoryjem Vrelom Nagelom in izgubil s 4:6, 1:6. Za Marka je bil to prvi finale na turnirjih TE v karieri, aprila pa je bil tudi četrtfinalist v Čakovcu. Skupaj je letos na turnirjih TE nastopil štirikrat, vknjižil pa je devet zmag in doživel štiri poraze. Pri deklicah se je v finale, prav tako prvič v karieri na turnirjih TE, uvrstila Eva Cikajlo. Tudi ona je morala v finalu priznati premoč Nemki Nastasii Nesterović s 4:6, 0:6. Eva je letos nastopila na petih turnirjih TE in se enkrat uvrstila v četrtfinale. V dvojicah sta Cikajlova in Julija Bogatin izgubili v finalu, Marko Retelj in Matic Hribar ter Ela Plošnik pa so bili polfinalisti. Na turnirju TE 12 v Trstu sta se v finale dvojic uvrstili Nala Kovačič in Zala Vnuk. V finalu sta nato z 2:6, 1:6 izgubili s Korejkama Nahdžeong Čo in Vudžeong Jang. Med posamezniki je Luka Albreht nastope končal v četrtfinalu, ko je z velikim žuljem na nogi prvi niz proti Čehu Josefu Sedlarju dobil s 6:3, potem pa naslednja dva izgubil z 0:6 in 0:6.

161-15-druga liga
Končnica II. moške članske lige

Na turnirju ITF petega ranga v Banjaluki je Mariborčanka Noka Jurić igrala svoj prvi finale mladinskega turnirja in morala priznati premoč 18-letni Črnogorki Anji Drašković, ki je zmagala s 6:3 6:1. Sedemnajstletna Juričeva je letos odigrala šele tretji turnir ITF in ga zaključila s finalom. V glavni turnir se je sicer uvrstila kot srečna poraženka, zato je njen dosežek vreden toliko več. Na turnirju prvega ranga v Berlinu je nastope v četrtfinalu s predajo končala Pia Lovrič. Igrala je z Italijanko Arianno Zucchini in pri izidu 1:6 0:2 zaradi bolečin v ramenih srečanje predala.

V Tržiču in Ljubljani
Na domačih igriščih se končujejo finalni turnirji A in B v starostni kategoriji do 12 let. V Tržiču in Ljubljani potekajo finalni turnirji A in B za dečke in deklice v starostni kategoriji do 12 let. Zmagovalka turnirja A deklic je Zala Vnuk (TK TAL), ki je v finalu s 6:4, 6:0 premagala Julijo Bogatin (TK Luka Koper). Zala se je veselila drugega naslova v karieri. Zmagovalka turnirja B je Eva Vodenik (Branik), ki je v finalu s 7:6 (4), 6:2 premagala Anjo-Chiaro Kantoci (Rogaška Slatina). V turnirju A dečkov sta v finalu igrala Žiga Šeško (As Litija) in Gašper Matijašič (Grosuplje). Slednji je bil boljši s 6:1, 6:2. Šeško je v polfinalu s 6:4, 6:2 premagal Makasima Despotoviča (TK CC), Matijašič pa je bil v drugem polfinalu s 6:2, 6:7 (4), 6:4 boljši od Luke Petroviča (Slovan). Zmagovalec turnirja B dečkov je Jošt Pečovnik (Olimpija). V finalu je s 6:4, 6:4 premagal Martina Kolariča (Portovald).

Druga moška liga
V Ljubljani se je z zaključnim turnirjem končala letošnja II. moška članska liga. V ligi je nastopalo sedem ekip, po rednem delu tekmovanja pa sta bili najboljši ekipi ŠD LTA in TK Krka Otočec, ki sta se v medsebojnem obračunu pomerili za mesto v prvi ligi. V Ljubljani so brez težav slavili domačini, ki so goste iz Otočca premagali s 4:0. Za Ljubljančane so bili uspešni Tilen Potočnik, Nik Jurjevčič, Lazar Miličević in Peter Pevc. Za goste so nastopili Marko Novak, Luka Veselič, Rok Tomšič in Rok Gavrič. Prihodnjo sezono bo tako v prvi ligi zaigrala ekipa ŠD LTA. Priznanja je podelil član UO TS Roman Veras.

Zadnje v Mariboru
V Mariboru se je začelo zadnje letošnje poletno državno prvenstvo. Dobili bomo še državna prvaka v konkurenci članic in članov. Na prvenstvu z nagradnim skladom 3000 evrov nastopa 39 igralcev, mesto prvega nosilca pa zaseda šesti igralec lestvice TS, Matic Špec. Pri članicah je prijavljenih 28 igralk. Najvišje uvrščena na lestvici TS je z 12. mestom Tina Kristina Godec, ki bo tako tudi prva nosilka turnirja. V prvem krogu deklet se je poslovila četrta nosilka Alea Bubek, ki jo je s 6:1, 6:7 (5), 7:5 izločila Maja Makorič.

161-15-prijedor
Finalisti turnirja TE 12 v Prijedorju

Članki iz rubrike