stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 30.05.2019 15:51:39

Hercogova po poti Zidanškove in Jakupovičeve

Profimedia
Na teniškem odprtem prvenstvu Francije v Parizu je po Tamari Zidanšek in Dalili Jakupovič v konkurenci ženskih dvojic izpadla še Polona Hercog. Od Mariborčanke in njene ruske partnerke Jevgenije Rodine je bila v uvodnem krogu boljša poljsko-kitajska kombinacija Alicja Rosolska-Zhaoxuan Yang, ki je po uri in štirih minutah zmagala s 6:2 in 6:2.

Hercogova bo zdaj vse svoje sile usmerila v petkov dvoboj tretjega kroga v posamični konkurenci s sedmopostavljeno Američanko Sloane Stephens. Mariborčanka je v prvem krogu ukanila Belorusinjo Aliaksandro Sasnovič, v drugem pa Američanko Jenny Brady.

Od Zidanškove in njene čilske partnerke Alexe Guarachi je bila v današnjem uvodnem krogu največjega teniškega turnirja na svetu na peščeni podlagi v francoski prestolnici boljša francoska-hrvaška naveza Alize Cornet-Petra Martić, ki je po 56 minutah slavila s 6:1 in 6:0.


Jakupovičeva in njena romunska soigralka Irina Bara sta danes morali priznati premoč četrtopostavljeni kanadsko-kitajski kombinaciji Gabriela Dabrowski-Yifan Xu, ki je po uri in 22 minutah dolgem dvoboju slavila s 6:1, 1:6 in 6:2.

Uvodni krog med dvojicami sta uspešno preskočili Katarina Srebotnik in Andreja Klepač. Srebotnikovo in Američanko Raquel Atawo v drugem krogu čaka obračun z ameriško navezo Desirae Krawczyk-Jessica Pegula, Klepačevo in Čehinjo Lucie Hradecko pa dvoboj z ameriško-nemško kombinacijo Sofia Kenin-Andrea Petković.

V današnjih popoldanskih urah bo na sceno stopila Klepačeva in se skupaj s svojim partnerjem francoskim soigralcem v uvodnem krogu mešanih dvojic pomerila s francosko navezo Alize Cornet-Jonathan Eysseric.

Značke: tenis, francija

Članki iz rubrike