renata dacinger_milos ojdanic Odkrito.si

Ugledna nagrada za slovensko novinarko

horoskop_astrologija_zodiak Svet24.si

Horoskop za torek, 23. julija

lev 1 Petisvet.si

Andreja Novak: tedenski horoskop od 23. 7. do 28. ...

natakar Svet24.si

Pomanjkanje kadra: Natakar, »špricar«, prosim! ...

Cenik Svet24.si

FOTO: Zakaj turisti na Hrvaško pridejo prvič, ...

kosovar in ema Njena.si

Rasema 37-letnikovih poljubov ne more pozabiti!

20180420_photo_ksaversinkar_reka_ljubezni_s02-IMG_0457 Njena.si

Lara Komar povsem obupana – postala je žrtev ...

STA
STA
0 25.05.2019 19:15:45

Belakova do zmage v Osijeku, Kysselefova tretja

Teja Belak
Grega Wernig
Prvi finalni dan svetovnega pokala v hrvaškem Osijeku se je za slovensko ekipo končal izvrstno. Teja Belak je zmagala na preskoku, njen uspeh je s tretjim mestom dopolnila Tjaša Kysselef. Luka Terbovšek je bil četrti na parterju, Luka Kišek pa osmi na konju z ročaji.

Belakova je za svoja skoka prejela oceno 13,750. Druga je bila Ukrajinka Angelina Radivilova z oceno 13,667. Kysselefova je dobila oceno 13,250. Enak vrstni red je bil tudi v kvalifikacijah.

"Oba skoka sem naredila. Pri prvem sem naredila prestop, ni pa bil slab, čeprav je bila ocena nizka. Drugi je bil slab, zato je bila končna ocena nižja kot v kvalifikacijah. Ampak sem imela rezerve, zato sem si to lahko privoščila. Nastopila sem z lažjim skokom, ker je doskok pri njem lažji, saj imam še vedno težave s poškodovano nogo. Sama sem izrazila željo, da nastopim v Osijeku. Nisem želela izpuščati tekem, kot sem jih že lani," je povedala Belakova, ki bo zdaj misli preusmerila na naslednji konec tedna, ko v Kopru svetovni pokal.

Luka Terbovšek je na parterju osvojil četrto mesto, za svojo sestavo je prejel oceno 13,933. Zmagal je Izraelec Artem Dolgopjat (15,300), drugi je bil Rus Kiril Prokopjev (14,733), tretji pa Čilenec Thomas Gonzalez (14,367).Na konju z ročaji je Luka Kišek končal na osmem mestu z oceno 11,633. Na veselje domačih navijačev je slavil Osiječan Robert Seligman (14,533).

"Terbovšek je naredil zelo dobro vajo. Imel je malo rezerve pri doskoku, to je pa vse. Prva polovica vaje pa je bila fantastična," je povedal selektor moškega dela ekipe Sebastijan Piletič, o nastopu Kiška pa: "Ni mu uspelo. Imel je težave čez celo vajo, ni se mu izšlo."

V nedeljo bo v finalu na parterju nastopila še Adela Šajn.

Članki iz rubrike