možgani Dobra karma

Horoskop: napočil je čas za čiščenje ...

8bc81a5187af8fa9da5efc0dbcdc8de1 Svet24.si

"Rada te imam do lune," sporočila očetu svojih ...

pahor jansa bobo1 Reporter.si

Pustna povorka pri Pahorju: bodo vodje poslanskih ...

temperatura, bolezen, vročina Svet24.si

Slovenska turistka zbolela na smučanju v Italiji!...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

To so poslovneži, ki se rešujejo milijonskih ...

Ana Soklič Njena.si

Ana Soklič javno pohvalila Lino Kudozović

vatroslav in valentina Njena.si

Ljubezen na vasi: Razkošno praznovanje ...

STA
STA
0 25.05.2019 19:15:45

Belakova do zmage v Osijeku, Kysselefova tretja

Teja Belak
Grega Wernig
Prvi finalni dan svetovnega pokala v hrvaškem Osijeku se je za slovensko ekipo končal izvrstno. Teja Belak je zmagala na preskoku, njen uspeh je s tretjim mestom dopolnila Tjaša Kysselef. Luka Terbovšek je bil četrti na parterju, Luka Kišek pa osmi na konju z ročaji.

Belakova je za svoja skoka prejela oceno 13,750. Druga je bila Ukrajinka Angelina Radivilova z oceno 13,667. Kysselefova je dobila oceno 13,250. Enak vrstni red je bil tudi v kvalifikacijah.

"Oba skoka sem naredila. Pri prvem sem naredila prestop, ni pa bil slab, čeprav je bila ocena nizka. Drugi je bil slab, zato je bila končna ocena nižja kot v kvalifikacijah. Ampak sem imela rezerve, zato sem si to lahko privoščila. Nastopila sem z lažjim skokom, ker je doskok pri njem lažji, saj imam še vedno težave s poškodovano nogo. Sama sem izrazila željo, da nastopim v Osijeku. Nisem želela izpuščati tekem, kot sem jih že lani," je povedala Belakova, ki bo zdaj misli preusmerila na naslednji konec tedna, ko v Kopru svetovni pokal.

Luka Terbovšek je na parterju osvojil četrto mesto, za svojo sestavo je prejel oceno 13,933. Zmagal je Izraelec Artem Dolgopjat (15,300), drugi je bil Rus Kiril Prokopjev (14,733), tretji pa Čilenec Thomas Gonzalez (14,367).Na konju z ročaji je Luka Kišek končal na osmem mestu z oceno 11,633. Na veselje domačih navijačev je slavil Osiječan Robert Seligman (14,533).

"Terbovšek je naredil zelo dobro vajo. Imel je malo rezerve pri doskoku, to je pa vse. Prva polovica vaje pa je bila fantastična," je povedal selektor moškega dela ekipe Sebastijan Piletič, o nastopu Kiška pa: "Ni mu uspelo. Imel je težave čez celo vajo, ni se mu izšlo."

V nedeljo bo v finalu na parterju nastopila še Adela Šajn.

Članki iz rubrike