Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 16.05.2019 12:25:04

Šarapova odpovedala Pariz, Blaž Kavčič znova poškodovan

Reuters
Nekdanja številka ena svetovnega ženskega tenisa Marija Šarapova je zaradi težav s poškodbo vezi ramenskega sklopa odpovedala nastop na turnirju za grand slam v Parizu. Dvaintridesetletnica je Roland Garros med posameznicami dobila v letih 2012 in 2014, sicer pa ima v svojih vitrinah pet lovorik zmagovalke s turnirjev velike četverice.

Šarapova je odločitev o tem, da bo izpustila letošnji peščeni grand slam sporočila z objavo prek družbenih omrežij s fotografijo sebe, kako drži lovoriko zmagovalke Roland Garrosa iz leta 2014: "Včasih pravilne odločitve niso vedno vedno lahko. Je pa v vsem tem tudi dobra novica, saj sem sem vrnila na trening in počasi gradim moč v rami."

Meter in 88 centimetrov visokorasla, dolgonoga sibirska igralka, ki živi in trenira onstran Atlantika v Kaliforniji, je letos nastopila na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu, na katerem je izpadla v osmini finala, izločila jo je Avstralka Ash Barty.

Nato pa je zaigrala le še na turnirju WTA v Sankt Peterburgu, kjer se je prebila v drugi krog, a nato dvoboj proti rojakinji Darji Kasatkini predala brez boja. Februarja je nato šla pod kirurški nož, da bi odpravila težavo v desni rami, ki jo je mučila že dlje časa.

Po operaciji je odpovedala nastope na turnirjih v Indian Wellsu, Miamiju in Rimu. Njena forma pa še ne bo stoodstotna niti za turnir v Parizu.

Šarapova, najuspešnejša ruska teniška igralka doslej, je ena od desetih igralk v zgodovini, ki je dobila vse štiri turnirje za veliki slam v karieri.



Rusinja je bila leta 2016 pod drobnogledom svetovne športne javnosti zaradi uporabe dopinga. V kolesju svetovne protidopinške organizacije se je znašla januarja 2016, ko je Wada na seznam v športu prepovedanih snovi uvrstila tudi meldonij, ki so ga uporabljali predvsem ruski športniki. Med uporabnicami je bila tudi Šarapova, ki ni bila pravočasno seznanjena z uvrstitvijo meldonija na črni seznam.

Wada je najprej tenisačici izrekla kar dvoletno prepoved nastopanja na turnirjih, a je nato kazen omilila na 15 mesecev, tako da se je Šarapova aprila 2017 vrnila na igrišča. Vendar pa je v času, ko ga je preživela zunaj igrišč trpela forma.

Glavni del turnirja v Parizu bo letos od 26. maja do 9. junija, naslova pa bosta branila Španec Rafeal Nadel med posamezniki in Simona Halep med posameznicami.

V glavnem delu bodo od Slovenk med posameznicami nastopile Dalila Jakupovič, Tamara Zidanšek in Polona Hercog, v dvojicah Katarina Srebotnik ter Andreja Klepač, med posamezniki pa Aljaž Bedene.

Kvalifikacije za uvrstitev v glavni del turnirja se bodo začele 20. maja. Od Slovencev bosta v kvalifikacijah nastopil Blaž Rola in Kaja Juvan, medtem ko se je Blaž Kavčič prijavil za kvalifikacije, vendar jih je moral zaradi poškodbe stegenske mišice odpovedati. Tako se nadaljuje njegova kalvarija s poškodbami, saj je moral na začetku sezone na operacijo kolena in je zato izpustil prvi grand slam sezone v Avstraliji.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike