Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

sta
sta
0 24.08.2018 11:32:49

Slovenci v New Yorku pred zahtevnimi nalogami

Profimedia
Prireditelji odprtega teniškega prvenstva ZDA, ki se je s kvalifikacijami že začelo, so sinoči v Manhattnu opravili javni žreb glavnega dela turnirja. Slovenci imajo že v uvodu težke tekmece.

Najizkušenejša Slovenka Polona Hercog se bo pomerila z 18-letno Američanko Claire Liu, ki bo imela podporo publike. Na videz je lahka tekmica Dalile Jakupović, ki bo dobila nasprotnico šele iz kvalifikacij, kar je vedno dvorezen meč, saj so najboljši kvalifikanti vedno tudi v dobri formi. Zelo težka je tudi tekmica najvišje uvrščene Slovenke na lestvici WTA Tamare Zidanšek. Ta se bo pomerila s Francozinjo Kristino Mladenović.

V moški konkurenci se bo Aljaž Bedene pomerili s 36. igralcem sveta Nikolosom Basilašvilijem iz Gruzije. Dvoboj prvega kroga bo nedvomno obračun med Švicarjem Stanom Wawrinko, ki v New Yorku nastopa s posebnim povabilom prirediteljev, in osmim Bolgarom Gregorjem Dimitrovom.

Večina velikih dvobojev je napovedanih v drugem tednu. Srb Novak Đoković, ki je dobil Wimbledon, nazadnje pa Cincinatti, je potrdil vrnitev med najboljše, igra pa v isti četrtini razpredelnice kot druga legenda svetovnega tenisa Švicar Roger Federer.



Lanski zmagovalec Španec Rafael Nadal bo najprej igral s prijateljem in rojakom Davidom Ferrerjem in če bodo favoriti dobivali svoje obračune, se letos v četrtfinalu obeta ponovitev lanskega finala med Nadalom in Južnoafričanom Kevinom Andersonom.

V ženski konkurenci bo prva nosilka Romunka Simona Halep najprej igrala z Estonko Kaia Kanepi. Oči domače javnosti pa bodo zazrte v 17. nosilko Sereno Williams, ki s Poljakinjo Magdo Linette še ne bi smela imeti velikih težav. Ob omenjenih je v zgornji polovici tudi branilka naslova Američanka Sloane Stephens, ki jo v uvodu čaka Rusinja Jevgenija Rodina.

V spodnji polovici žreba bo lanska finalistka Američanka Madison Keys najprej igrala s Francozinjo Pauline Parmentier. Drugopostavljeno Danko Caroline Wozniacki v uvodu čaka avstralska veteranka Samantha Stosur.

Članki iz rubrike