Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 23.08.2018 12:23:12

Gajser in Gerčar v Bolgarijo z velikimi upi

albatros
V Sevlievu bo konec tedna 17. dirka za svetovno prvenstvo MXGP v motokrosu. Bolgarija se s tem po nekaj letih premora vrača v koledar svetovnega prvenstva, s progo, ki so jo v preteklosti večkrat imenovali za najboljšo motokrosistično progo na svetu. Na dirki bosta nastopila dva slovenska motokrosista, Tim Gajser in Klemen Gerčar.

Tako Gajser kor Gerčar se dirke zelo veselita, kajti na progi sta se v preteklosti dobro odrezala. "V Bolgariji smo nazadnje tekmovali v sezoni 2014. Ko sem tekmoval na dirkah evropskega prvenstva, so bile bolgarske dirke redno na sporedu. Zelo se veselim, da se vračamo v Sevlievo, saj je bila to v preteklosti ena mojih najljubših prog. Verjetno jo bodo pred letošnjo dirko tudi spremenili. Vsekakor komaj čakam, da se bomo spet pomerili v Bolgariji," je navdušeno napovedal Gajser.

"V Bolgarijo odhajam zelo motiviran, saj sem prejšnji vikend dosegel svojo prvo točko letos v svetovnem prvenstvu. Sevlievo je moja najljubša proga v koledarju svetovnega prvenstva, zato bom iztisnil vse svoje moči, da ponovno osvojim točke," pa je bil pred dirko optimističen Gerčar, ki mu je prva letošnja točka vlila dodatno motivacijo in samozavest.


Sodeč po napovedih Gajserja in Gerčarja, si lahko Slovenija ta vikend spet obeta dvojne točke v svetovnem prvenstvu. Gajser jih bo seveda potreboval čim več, saj jih je na pretekli dirki v Švici po povprečni predstavi v boju za skupno tretje mesto kar nekaj izgubil. V seštevku SP ga je prehitel Francoz Romain Febvre in Gajser je nazadoval na peto mesto. A njegov zaostanek za četrtim mestom je minimalen, do Febvreja ga ločijo vsega tri točke, do tretjeuvrščenega Belgijca Desalla pa 36.

Pri vrhu ne gre pričakovati sprememb, saj je vodilni Nizozemec Jeffrey Herlings še vedno neustavljiv. Uganka ostaja drugouvrščeni Italijan, branilec naslova svetovnega prvaka Antonio Cairoli, ki je na zadnji dirki grdo padel in naj bi si lažje poškodoval koleno, toda njegovo drugo mesto v prvenstvu ni ogroženo.

V soboto popoldne motokrosiste najprej čakajo še kvalifikacije, ki bodo določile vrstni red na startu nedeljske dirke.

Značke: motokros, sp, napoved

Članki iz rubrike