favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 23.08.2018 16:12:08

Ratejeva zmagala na Poljskem

alesfevzer.com
Slovenska rekorderka Martina Ratej (Kladivar Celje) je na atletskem memorialu Kamile Skolimowske v poljskem Chorzowu zmagala v metu kopja (61,50 m), Anita Horvat (Velenje) pa je v teku A na 400 m zasedla šesto mesto in je imela skupno deveti čas (52,96 sekunde).

Ratejeva je zmagala pred Latvijko Madaro Palameiko (61,07 m), nekdanjo evropsko prvakinjo do 23 let, tretja je bila domačinka Maria Andrejczyk (53,59 m).

Veliko močnejša pa je bila konkurenca v teku na 400 m, kjer je zmagala Južnoafričanka Caster Semenya (50,06), dvakratna olimpijska zmagovalka in trikratna svetovna prvakinja na 800 m. Druga je bila Poljakinja Justyna Swiety-Ersetic (51,45), aktualna evropska prvakinja na 400 m, tretja pa Američanka Jessica Beard (51,68), članica zlatih ameriških štafet na treh svetovnih prvenstvih.



Horvatova je dejala, da je bila to njena zadnja tekma v sezoni, v kateri je državni rekord spustila na 51,22 sekunde in je ta mesec zasedla 14. mesto na evropskem prvenstvu v Berlinu.

Ratejevo, četrto na EP v nemški prestolnici, še čaka pomembne nastop, saj si je zagotovila nastop v finalu letošnje diamantne lige. Met kopja bo na programu 30. avgusta v Zürichu, dan pozneje, 31. avgusta, pa bo še druga finalna tekma v Bruslju.

Značke: atletika, slovenija

Članki iz rubrike