Anamaria Goltes top najstnica Odkrito.si

Dekle Luke Dončića s to objavo marsikomu vzelo ...

princ filip Svet24.si

Princu Filipu že dostavili nov avtomobil. Pa mu ...

vodnar Petisvet.si

3 nebesna znamenja, ki bodo doživela šok!

NLB Svet24.si

Slovenija Hrvaški poslala diplomatsko noto: bo ...

Jenson Button, Brittny Ward Svet24.si

Bivši dirkač formule 1 bo zibal

Hailey Baldwin Najstnica.si

Tako je Justinova mama pokazala svojo naklonjenost...

TANJA ZAGAR Njena.si

Zaprite usta: Ja, to je Tanja Žagar!

STA
STA
0 23.07.2018 21:11:10

Slovenska atletska reprezentanca za EP bo dokončno določena čez teden dni

Arsen Perić
Slovenska atletska reprezentanca za evropsko prvenstvo, ki bo od 7. do 12. avgusta v Berlinu, bo dokončno določena čez teden dni, saj mora Atletska zveza Slovenije naslednji ponedeljek, 30. julija, poslati prijave na Evropsko atletsko zvezo (Ea). Ta bo potem sporočila, kateri izmed tekmovalcev, ki je brez mednarodne norme, bo lahko tekmoval na EP.

Strokovni svet AZS je na ponedeljkovi seji dvema atletoma in petim atletinjam, ki so letos izpolnili norme, dodal še Žana Rudolfa v teku na 800 m. Po besedah predsednika strokovnega sveta Vladimirja Keva je Rudolf, ki je normo izpolnil lani, z nedavnim nastopom potrdil dobro formo. Rudolf je 19. julija na mitingu v Dublinu na Irskem zasedel osmo mesto s svojim najboljšim dosežkom sezone (1:47,77) in le za 17 stotink zaostal za normo (1:47,60) za EP.

Izpolnjene norme imajo Luka Janežič (Kladivar, 400 m), Nejc Pleško (Olimpija, kladivo), Anita Horvat (Velenje, 400 m), Martina Ratej (Kladivar, kopje), Maruša Mišmaš (Mass, 3000 m zapreke), Tina Šutej (Kladivar, palica) in Veronika Domjan (Ptuj, disk). Pa tudi Agata Zupin (Kamnik), ki pa je zaradi poškodbe že odpovedala udeležbo na EP.


Brez norm, vendar z dosežki blizu temu cilju, je trojica; Blaž Zupančič (Mass) v suvanju krogle, Maruša Černjul (Kladivar) v skoku v višino in Neja Filipič (Kronos) v skoku v daljino. Tako omenjeni trije kot ostali imajo še do vključno nedelje čas, da izpolnijo mednarodne norme.

Černjulova je letos že nekajkrat neuspešno skakala na višini 1,90 m, blizu normi pa sta tudi Filipičeva (6,60 m) in Zupančič (19,90 m). Slednji je prejšnji teden na mitingu v metih v Ljubljani dosegel osebni rekord z 19,87 m.

Po besedah Keva bo strokovni svet AZS o potnikih dokončno odločal v nedeljo. "Upam, da bo še kdo izpolnil normo. Omenjeno trojico pa bomo verjetno ne glede na to potrdili in poslali v prijavi reprezentance na EA in upam, da jih bo evropska zveza prižgala zeleno luč," je še dodal Kevo.

Značke: atletika, ep

Članki iz rubrike