natasa ralijan tic gasper Odkrito.si

Bivša partnerica Gašperja Tiča nikogar ne ...

Severina Kojić Svet24.si

Veselje v družini Kojić: Severina delila veselo ...

horoskop Petisvet.si

Horoskop: od 22.4. do 28.4.2019

potres, filipini, 22. 3 Svet24.si

FOTO: »Mogoče jih je slišati, kako kričijo od ...

Igor Pervić Svet24.si

Umrl zlati deček srbske kinematografije

4_Isaac in Patricija_fb Njena.si

Žena Isaaca Palme je prelepa nosečka

pia Njena.si

Loserka Pia je osvojila srce tega mladeniča!

pu
pu
0 24.07.2018 08:50:47

Kakšna neumnost! Ameriški športni zvezdnik s to fotografijo kar sam razkril, kako krši dopinška pravila (foto)

Reuters
Nove težave za enega najuspešnejših olimpijcev vseh časov.

Ameriška protidopinška komisija (Usada) je slovitemu ameriškemu plavalcu Ryanu Lochteju naložila 14-mesečno prepoved nastopanja zaradi kršenja pravil o dopingu, ki je začela veljati maja. Ameriški plavalec se je 24. maja kar sam razkril prek družabnega omrežja instagram, in sicer ko je objavil fotografijo v družbi žene, na kateri sedita v bolnišnici in prejemata infuzijo. V njej so bili sicer zgolj dovoljeni vitamini, a Wada športnikom prepoveduje vnos količin nad 100 mililitrov v manj kot 12 urah. Lochte je prejel precej več.

lochte

To je že druga kazen za Lochteja, pred slabima dvema letoma mu je ameriški olimpijski komite zaradi lažnega pričanja naložil 10-mesečno kazen, ki jo je odslužil avgusta lani.

Dobitnik 12 olimpijskih kolajn je prvi škandal zakuhal na poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru 2016, ko je medijem in nato policiji lagal, da so ga skupaj s sotekmovalci oropali. Lochte je bil vpleten v nočni incident z varnostniki na bencinski črpalki v razvpitem brazilskem mestu, nato pa si je izmislil zgodbo, da so ga skupaj z reprezentančnimi kolegi oropali. Podal je celo lažno prijavo na policijo, da je bil žrtev oboroženih roparjev.Ameriški olimpijski komite je plavalca zaradi lažne prijave kaznoval z desetmesečno prepovedjo nastopov, štirimesečne suspenze pa so dobili trije preostali ameriški plavalci, ki so sodelovali pri škandalu, Gunnar Bentz, Jack Conger in James Feigen. Plavalci so si oboroženi rop na bencinski črpalki preprosto izmislili kot opravičilo za noč, preživeto v pijančevanju. Izmišljena zgodba o ropu po nočnem popivanju in veseljačenju je skorajda zanetila mednarodni spor med Brazilijo in ZDA.

Triintridesetletni Lochte, ki ima v svoji zbirki šest odličij najbolj žlahtnega leska z olimpijskih iger ter dvanajst s svetovnih prvenstev, se bo po novi kazni Usade na veliko plavalno sceno lahko vrnil šele julija prihodnje leto.

Značke: plavanje, doping

Članki iz rubrike