Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 10.06.2018 14:49:55

Ženske dvojice Čehinjama, moške Francozoma

Čehinji Barbora Krejčikova in Katerina Siniakova sta zmagovalki odprtega prvenstva Francije v Parizu med ženskimi dvojicami. Šesti nosilki sta v finalu s 6:3 in 6:3 premagali Japonki Eri Hozumi in Makoto Ninomiya, ki sta prvič igrali skupaj in takoj poskrbeli za zgodovinski dosežek.

Doslej japonski par namreč še nikoli ni igral v finalu turnirja za grand slam. Ima pa Japonska že trikratno zmagovalko teh turnirjev, na začetku novega tisočletja je trikrat zmagala Ai Sugiyama, a s tujimi partnericami.

Za Čehinji je to prva zmaga na enem izmed turnirjev velike četverice, na velikih turnirjih pa sta že zmagovali v mladinski konkurenci.

"Zmago bi posvetila Jani Novotni," se je legendarne rojakinje, ki je zaradi posledic raka umrla lani, spomnila Krejčikova, ki si bo za zmago s partnerico razdelila 560.000 evrov.

V moški konkurenci sta se zmage, svoje tretje na največjih turnirjih, veselila domača igralca Nicolas Mahut in Pierre-Hugues Herbert. V finalu sta s 6:2 in 7:6 (4) premagali druga nosilca Hrvata Mateja Pavića in Avstrijca Oliverja Maracha in tako naslovoma na US Opnu 2015 ter Wimbledonu 2016 dodala še eno prestižno zmago.


"Res, da sva osvojila svoj tretji naslov na velikih turnirjih, a občutek je boljši kot pri prvem. Sva le zmagala na domačem turnirju, kar ima posebno težo," je po zmagi dejal Mahut, ki sta si s Herbertom razdelila isto nagrado kot Čehinji.

Francoza sta postala tretji domači par z zmago v Rolland Garrosu, pred tem je to uspelo dvojicama Yannick Noah/Henri Leconte (1984) in Julien Benneteau/Edouard Roger-Vasselin (2014).

* Izida:
- finale, ženske dvojice:
Barbora Krejčikova/Katerina Siniakova (Češ/6) - Eri Hozumi/Makoto Ninomiya (Jap) 6:3, 6:3;
- - finale, moške dvojice:
Nicolas Mahut/Pierre-Hugues Herbert (FRa/6) - Olivr Marach/Mate Pavić (Avt/Hrv/2) 6:2, 7:6 (4).

Značke: tenis, atp, wta

Članki iz rubrike