Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 10.06.2018 11:08:23

Fury brez prave konkurence ob povratku v ring

Reuters
Nekdanji svetovni boksarski prvak težke kategorije Tyson Fury se je ob povratku v ring po več kot dveh letih v noči na nedeljo sprehodil do zmage proti Švicarju albanskega rodu Seferju Seferiju. Dvoboja je bilo konec po četrti rundi, ko je Seferijeva ekipa naznanila predajo.

Devetindvajsetletni britanski boksar je svoj prvi preizkus v ringu po senzacionalni zmagi nad Vladimirjem Kličkom novembra 2015, ki so ji sledile osebne težave in dveletni suspenz zaradi zlorabe prepovedanih poživil, opravil brez večjih naporov.

Kljub vidno povečani teži v primerjavi z obdobjem, ko si je priboril svetovne naslove po verzijah WBO, IBF in WBA, Fury ni imel nobenih težav s precej manjšim, lažjim in manj znanim Seferijem, ki večinoma tekmuje v poltežki kategoriji.

V prvih treh rundah si je tako hrust iz Manchestra celo privoščil nekaj ekshibicijskih potez, med drugim mahanje publiki in obrat za 360 stopinj, ki pa niso navdušile sodnika dvoboja. V četrti se je nato končno spravil k boksu, kar pa je bilo dovolj za precej manjšega Seferija.


"Lahko bi ga položil na tla že v prvi rundi, a kaj bi pridobil s tem? Tako sem dobil štiri cele runde in nekaj televizijske pozornosti," je po dvoboju dejal Fury.

"Zdaj vem, da je biti dve leti in pol brez boksa kar dolgo obdobje. Tokrat bom svojo kariero jemal zelo resno in užival v vsakem trenutku," je še pristavil nekdanji svetovni prvak.

Furyjev cilj je pridobiti nazaj naslove, ki jih je v času njegove odsotnosti osvojil njegov rojak Anthony Joshua. Na dvoboj s trenutnim prvakov bo sicer moral še nekaj časa počakati, saj se želi Joshua najprej za pas po verziji WBC, ki mu še manjka, pomeriti z Deontayjem Wilderjem.

Dvoboj med Wilderjem in Joshua naj bi se zgodil enkrat v začetku prihodnjega leta, v vmesnem času bo tako Fury iskal druge nasprotnike. Naslednji njegov dvoboj bo predvidoma 18. avgusta v Belfastu.

Članki iz rubrike