002mv Odkrito.si

V zrak dvignili tudi Jureta Jankovića!

HOROSKOP Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 10. decembra

dojenček Petisvet.si

To se zgodi, ko v mami doživimo šok!!

donald trump Svet24.si

Trump znova dokazal, da ima težave z dejstvi

severina naša Svet24.si

FOTO in VIDEO: To je prvi odziv Severine na ...

skupinska sit peta oddaja Njena.si

Zaključek šova napet kot struna!

blaz svab - ms Njena.si

Vesel dan za Blaža Švaba

nu
nu
3 10.06.2018 10:14:43

Denarja KOT PESKA! Nikoli, NIKOLI! ne uganete, KOLIKO naših športnikov gre na SREDOZEMSKE IGRE!?

Grega Wernig
Slovenski šport je zgodba o ekstremih. Takih in drugačnih.

Imate občutek, da ponekod v slovenskem športu primanjkuje denarja. no, zagotovo ga ne svetu za tekmovalni šport Olimpijskega komiteja Slovenije, ki je potrdil seznam potnikov v špansko Tarragono, na "super pomembne" Sredozemske igre. Med 22. junijem in 1. julijem bo na tem povsem neodmevnem tekmovanju sodelovalo - primite se! - 179 slovenskih športnikov in športnic. Da, prav ste prebrali 179! Resnično neverjetna številka.

Naj vam zadevo postavimo v kontekst. Slovenijo bo na Sredozemskih igrah, ki so jih zaradi pomanjkanja zanimanja prestavili za eno leto, zastopal 1 športnik na vsakih 11.000 prebivalcev naše države. Po tej logiki bi gostiteljico Španijo moralo zastopati 4100 športnikov, našo zahodno sosedo Italijo 5370 športnikov in Turčijo 7160 športnikov. Pa mislite, da je tako? Vse pove podatek, da bo 26 udeleženk vključno s tremi pravkar omenjenimi skupaj imelo nekaj manj kot 4000 športnikov.

Slovenija je pač velesila brez primere. No, ali pa je brez primere nekaj povsem drugega. Presodite sami ... Če vas zanima, pa vam pri odločitvi lahko pomaga tudi seznam slovenskih potnikov, ki ga najdete na tej povezavi.   

Članki iz rubrike