lili 1 Odkrito.si

Težki časi za Lili Žagar

glasba 11 Svet24.si

Janov uspeh: dobil tožbo!

horoskop Svet24.si

Horoskop za soboto, 23. junija

Prevale, Štefanov potok Svet24.si

FOTO: Voda zalivala objekte, veter odkrival strehe...

The Tonight Show ariana grande Najstnica.si

Pete Davidson potrdil zaroko z Ariano Grande

profimedia-0034991846 Petisvet

Ko pride duh ljubljenega pokojnika

alenka kozolc gregurič 1 Njena.si

Slovenska igralka v boju z rakom in hudimi ...

nu
nu
3 10.06.2018 10:14:43

Denarja KOT PESKA! Nikoli, NIKOLI! ne uganete, KOLIKO naših športnikov gre na SREDOZEMSKE IGRE!?

Grega Wernig
Slovenski šport je zgodba o ekstremih. Takih in drugačnih.

Imate občutek, da ponekod v slovenskem športu primanjkuje denarja. no, zagotovo ga ne svetu za tekmovalni šport Olimpijskega komiteja Slovenije, ki je potrdil seznam potnikov v špansko Tarragono, na "super pomembne" Sredozemske igre. Med 22. junijem in 1. julijem bo na tem povsem neodmevnem tekmovanju sodelovalo - primite se! - 179 slovenskih športnikov in športnic. Da, prav ste prebrali 179! Resnično neverjetna številka.

Naj vam zadevo postavimo v kontekst. Slovenijo bo na Sredozemskih igrah, ki so jih zaradi pomanjkanja zanimanja prestavili za eno leto, zastopal 1 športnik na vsakih 11.000 prebivalcev naše države. Po tej logiki bi gostiteljico Španijo moralo zastopati 4100 športnikov, našo zahodno sosedo Italijo 5370 športnikov in Turčijo 7160 športnikov. Pa mislite, da je tako? Vse pove podatek, da bo 26 udeleženk vključno s tremi pravkar omenjenimi skupaj imelo nekaj manj kot 4000 športnikov.

Slovenija je pač velesila brez primere. No, ali pa je brez primere nekaj povsem drugega. Presodite sami ... Če vas zanima, pa vam pri odločitvi lahko pomaga tudi seznam slovenskih potnikov, ki ga najdete na tej povezavi.   

Članki iz rubrike