mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

poroka-na-prvi-pogled, večer, marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 25.05.2018 16:49:29

Ivanka Trump stopila v bran Sereni Williams: Nobene osebe ne bi smeli kaznovati zato, ker želi roditi otroka

Profimedia
Dva dni pred začetkom drugega letošnjega turnirja za veliki slam, odprtega prvenstva Francije v Parizu, sta glavni vprašanji, kdo lahko ustavi "kralja peska" Rafaela Nadala na poti do enajste lovorike v Roland Garrosu, ter, kako se bo ob povratku na največje turnirje odrezala novopečena mama Serena Williams.

Največja teniška zvezda tega stoletja v ženskem tenisu je septembra lani povila prvorojenko. Z enim od najbogatejših ljudi na svetu, ustanoviteljem socialnega omrežja Reddit, Alexisom Ohanianom, sta postala ponosna starša Olympie. Zaradi nosečnosti in poroda, ki ga 36-letna Serena Williams zdravstveno ni najbolje prenesla, je bila zmagovalka 23 turnirjev za grand slam skoraj leto in pol oddaljena od turnirjev za veliki slam. V tem času je na teniški lestvici zdrsnila na 453. mesto na svetu, tako da lahko v Parizu nastopi zgolj s statusom zavarovane uvrstitve.

Ta poteza pa je v teniškem svetu povzročila kar nekaj nemira. Medtem ko je dvakratna zmagovalka Wimbledona Čehinja Petra Kvitova izjavila, da se ne strinja s tem, da so prireditelji Williamsovi omogočili nastop na turnirju, sta v bran nekdanji prvi igralki sveta stopili zdajšnja prva dama svetovnega tenisa Romunka Simona Halep in hčerka prvega moža ZDA Donalda Trumpa, Ivanka Trump.

Halepova je novinarjem povedala: "Super je za tenis, da se je vrnila. Morda potrebuje nekaj časa, da se privadi na turnirski ritem, zagotovo pa je ona ena od igralk, ki gre lahko vedno do konca. Pozna pritisk največjih turnirjev in zame je tudi tu v Parizu ena od favoritinj za naslov."


Ivanka Trump je bila prek Twitterja še posebej ostra glede pravil združenja WTA: "Nobene osebe ne bi smeli kaznovati zato, ker želi roditi otroka. Serena Williams je izjema športnica (najboljša vseh časov) in ljubeča mati. WTA mora spremeniti svoja pravila. To je smešno."

V moški konkurenci se vse vrti okoli Nadala. Španec je v lovu na enajsti naslov v Roland Garrosu, tekmecev pa ima manj kot je prstov na eni roki. Švicar Roger Federer v Parizu ne bo igral, Srb Novak Đoković je trenutno 22. igralec na svetu, njegova forma pa niha iz tedna v teden. Švicar Stan Wawrinka, ki je lani igral v finalu, se vrača po večmesečni odsotnosti, tako da sta glavna favorita za finale Avstrijec Dominic Thiem in Nemec Alexander Zverev, ki je drugi nosilec.

Nadal, ki se lahko v tretjem krogu sreča s prijateljem iz otroštva, domačinom Richardom Gasquetom, nato pa ga verjetno čakajo Denis Shapovalov, Kevin Anderson in Marin Čilić v polfinalu, je priznal, da se najbolj boji Đokovića. "Pri njem se ne sprašujemo, ali se bo vrnil, on je vedno zraven. V Rimu je dokazal, da bo trd oreh za vsakega igralca," je dejal Španec, ki je v Roland Garrosu dobil 79 dvobojev, izgubil pa le dva.

Slovenska udeležba je omejena na Polono Hercog in Aljaža Bedeneta v konkurenci posameznikov, Andrejo Klepač in Katarino Srebotnik med dvojicami ter Niko Radišič in Živo Falkner med mladinkami (slednjo čakajo kvalifikacije). Bedene se bo v prvem krogu srečal z Urugvajcem Pablom Cuevasom, v drugem najverjetneje z Južnoafričanom Kevinom Andersonom, Hercogova pa bo najprej igrala s 30. nosilko, Rusinjo Anastazijo Pavljučenko, v primeru zmage pa jo v drugem krogu čaka zmagovalka dvoboja Samantha Stosur - Yanina Wickmayer.

Značke: tenis, napoved

Članki iz rubrike