900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ou
ou
0 25.05.2018 12:43:54

Kegljanje: Izvrsten nastop mlade Anje

Eva Sajko ob metu
Četrtek je bil na SP za posameznike v Romuniji namenjen dvobojem v šestnajstini finala v obeh konkurencah.

Slovenija je imela v ognju sedem želez, pet med dekleti in dve med fanti. Prva je nastopila Brigita Strelec, ki je imela za nasprotnico Čehinjo Tatouškovo. Brigita je suvereno zadržala napade mladenke in v končnicah posameznih nizov zanesljivo osvajala točke. Na koncu je dvoboj dobila s 4:0 (624:599). Danes jo čaka obračun v osmini finala proti Hrvatici Mirni Bosak. Od Celjanke Patricije Bizjak smo v dvoboju proti Italijanki Wiendenhoferjevi pričakovali zanesljivo uvrstitev med šestnajst najboljših. Toda mlada Patricija nikakor ni našla svoje igre. Na koncu je zaključila pri skupno 538 kegljih in presrečna Italijanka se je s prednostjo šestih kegljev prebila v naslednji krog.

V prvi polovici tekem drugega kroga je bilo veliko presenečenj. Čeh Vesely je iz tekmovanja izločil Nemca Tima Hoffmanna s 3:1 (670:651). Zatem je izpadel četrti nosilec, Madžar Tamas Kiss, ki ga je ugnal Avstrijec Huber s 3:1 (669:630). Izkazal pa se je drugi Madžar Levente Kakuk s 686 keglji. Pri dekletih je Srbkinja Andjelkovićeva podrla kar 670 kegljev (le pet manj od svetovnega rekorda), pet kegljev za njo pa je zaostala Hrvatica Mirna Bosak.


Matej Lepej se je pomeril z Avstrijcem Philippom Vseteckom, Mariborčanka Eva Sajko pa s Srbkinjo Majo Djukić. Lepej je dvoboj izgubil z 1:3 (605:631), tudi Mariborčanka, ki se je borila kot levinja, pa je morala na koncu s kegljišča oditi s sklonjeno glavo.

Izvrsten obračun smo videli med Francijem Veliščkom in Srbom Robertom Ernješijem. Veliki favorit je bil seveda Srb, ki je član ekskluzivnega kluba »700«, kjer so le redki, ki so presegli mejo 700 kegljev. Toda Cerkničan se ni ustrašil nasprotnika in se mu je pogumno upiral. Še več, na polovici je ob 1:1 igralec Bresta celo vodil s 334:318. Tretji niz je Srb dokaj srečno dobil, v četrtem pa je Franci vseskozi držal stik s Srbom. Imel je celo priložnost, da spravi nasprotnika na kolena, saj je imel prednost v kegljih in je potreboval le osvojitev niza. Toda zmanjkal mu je le en met, s katerim bi lahko (podreti bi moral pet kegljev) premagal velikega favorita. Petra Bašek je igrala s favorizirano Lucijo Vaverkovo. Slovenska debitantka je v tekmo vstopila z nekoliko preveč spoštovanja, kar je Čehinja izkoristila. V zadnji skupini je na vrsto prišla še najmlajša v slovenski vrsti, Anja Forštnarič, njena tekmica pa je bila zelo znana in izkušena Nemka Daniela Kicker. Nemka je v polno sicer igrala zelo dobro (celo za tri keglje je bila skupno boljša od Anje), toda slovenska svetovna prvakinja med mlajšimi članicami je Nemko potem povozila s 3:1 in kar 646:587 v kegljih. To pa je bila res vrhunska predstava naše mladenke, ki zdaj živi v Kranju in bo konec decembra dopolnila šele 22 let. Za nagrado si je za nasprotnico v naslednjem krogu priigrala aktualno svetovno prvakinjo, Hrvatico Ines Maričić.

Sprint pri moških je dobil Srb Zavarko, pred Nemcem Schondelmaierjem, bron pa sta dobila Romun Lupu in Italijan Blaas. Pri dekletih je slavila Maričićeva pred drugo Hrvatico Bosakovo, bron pa sta si razdelili Švedinja Jenny Smevold in Madžarka Meheszeva.

Značke: kegljanje, šport

Članki iz rubrike