Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 24.05.2018 18:47:51

Bertoncelj in Kysselefova v finalu Osijeka

Grega Wernig
Prvi dan svetovnega pokala v športni gimnastiki, ki ga od danes do nedelje gosti hrvaški Osijek, je slovenska reprezentanca iztržila dva finalna nastopa, za katera sta poskrbela Sašo Bertoncelj na konju z ročaji in Tjaša Kysselef na preskoku. Preostali Slovenci, tudi Rok Klavora, so ostali izven finala. V Osijek pa ni odpotovala Teja Belak.

Belakova si je pred odhodom na Hrvaško poškodovala gleženj in tik pred potjo iz Ljubljane v Osijek je po posvetu z zdravnikom padla odločitev, da najboljša Slovenka zadnjih sezon ostane doma. S poškodbo se muči tudi Rok Klavora, najboljši Slovenec na parterju, ki ima težave s hrbtom, a je danes vseeno nastopil.

Bertoncelj je na konju z ročaji končal na tretjem mestu z oceno 14,500. Pred njim sta bila le Chih Kai Lee s Tajvana z oceno 15,000 ter domačin Filip Ude (14,630). Drugi slovenski konjenik Jure Pavlica, ki je med vajo padel z orodja, je bil 23.

Drugi slovenski finale je pritelovadila Tjaša Kysselef, ki si je mesto med osmerico zagotovila s tretjo oceno kvalifikacij (13,720). Najboljša je bila Uzbekistanka Oksana Čusovitina, druga je bila Rusinja Viktorija Trikina.



Brez še enega nastopa so ostali Rok Klavora in Luka Terbovšek, oba na parterju, ter Lucija Hribar na dvovišinski bradlji. Klavora je padel že po prvi diagonali, Terbovšek je vajo naredil od začetka do konca, a napravil preveč manjših napak, Hribarjeva pa je z orodja padla dvakrat. Vsi so končali daleč od finalnih mest.

V petek sledi še drugi del kvalifikacij. Od Slovencev bodo nastopili Adela Šajn na gredi ter Kysselefova in Hribarjeva na parterju.

V soboto in nedeljo sledijo finali po orodjih.

Članki iz rubrike