blagajna, denar, kraja Svet24.si

V centru Ljubljane sta otroka učila tatinske ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

slovenski navijac - turska novinarka Ekipa24.si

Huda scena! Slovenski navijač pristopil k turški...

aleš-valič Njena.si

Aleš Valič o odnosu z ženo, vnukih in svojem ...

slovenija navijaci Ekipa24.si

Vroče kalkulacije! Kaj se mora zgoditi, da ...

tu
tu
0 27.04.2018 11:49:09

ŠOKANTNO RAZKRITJE strokovnjaka: Novak Đoković ima BOLEZENSKO MOTNJO, ki mu lahko uniči življenje

Reuters
Ugledni švicarski nutricionist je osupnil z mnenjem o tem, kaj naj bi se dogajalo z nekoč najboljšim teniškim igralcem na svetu.

Ugledni švicarski nutricionist Jürg Hösli, ki ima Inštitut za nutricionistične diagnoze, je prepričan, da je Novak Đoković bolan in da mora nujno spremeniti način prehranjevanja. Če bo vztrajal pri zdajšnjem načinu, bi mu to lahko uničilo ne le kariero, temveč tudi življenje.

"Občudoval sem Novakov slogu igranja in načinu gibanja, potem pa sem slišal, da namerava spremeniti prehranjevanje. In se vprašal, kako dolgo bo zdržal. Zdaj so posledice opazne. Ta vrsta motnje nista samo anoreksija ali bulimija. Obstaja tudi bolezen, ki ji pravimo ortoreksija in na prvi pogled deluje kot zdrava prehrana. Tudi zato se Novak ne zaveda posledic, ki bi jih lahko imel, ker je že dalj časa na tej dieti," je svoje mnenje razkril Jürg Hösli.

"Novak je na dieti, s katero se izogiba sladkorju. Čeprav se to sliši dobro, lahko ima za organizem trajne posledice. Sčasoma športnik občuti vse večjo utrujenost, začnejo se vnetja in alergije. Vse manj je odporen na stres, spi pa vse manj, na koncu lahko zaspi le še s pomočjo tablet. Lahko pride tudi do psihičnih motenj, ko oseba izgubi vezo z družino in prijatelji. Počuti se izolirano, pojavljajo se tudi samomorilska nagnjenja," je še povedal ugledni švicarski nutricionist, ki pa ob tem vendarle dodaja, da seveda ni nujno, da Novak Đoković preživlja prav vse simptome, o katerih je govoril, o tem pač ne more biti prepričan.

Članki iz rubrike