franci planinsek - ms Odkrito.si

Franci Planinšek o nadzoru nad sinom in bivši ...

Emi Nikočević Svet24.si

Takšna je druga plat menedžerja Bara

Sanje, duša Petisvet

4 znaki, da gre za čas pred vašo smrtjo

vreme, ohladitev, dež Svet24.si

Velika vremenska sprememba: tako hitro se bo ...

Kimberly Thompson Svet24.si

Beyonce obtožila čarovništva, prisluškovanja ...

maja zupan miss 2017 Najstnica.si

VIDEO: Kako se pripraviti na lepotno tekmovanje?

anela sabanagic 4 Njena.si

Takšna je Bizovičarjeva izbranka mesec dni po ...

STA
STA
0 26.04.2018 16:29:32

Boksu grozi črtanje z olimpijskih iger, krivo pa slabo vodenje

Adrijan Pregelj, Eminudin Osmičević in sodnik Milan Kunstelj
Ljuba Kunstelj
Mednarodna amaterska boksarska zveza (AIBA) je izvršnemu odboru Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) poslala poročilo o svojem delu in načrtovanih aktivnostih. Poročilo je februarja letos zahteval Mok, katerega predsednik Thomas Bach je pred olimpijskimi igrami v Pyeongchangu dejal, da lahko boks izgubi status olimpijskega športa.

Bach je tedaj omenil, da bi se "lahko zaradi slabega vodenja AIBA to zgodilo že na naslednjih poletnih OI v Tokiu 2020". Dodal je, da AIBA nima jasnih internih pravil odločanja, vprašljivo je bilo imenovanje novega predsednika, prav tako pa obstaja veliko spornih vprašanj o financah, sojenju, kar se je pokazalo tudi na prejšnjih OI v Riu de Janeiru, ter protidopinškem sistemu. Etična komisija Moka je tedaj že začela s preiskavo, obenem pa so zamrznili vse odnose z boksarsko federacijo razen tiste na delovni ravni.

V poročilu je vodstvo navedlo sedanje in prihodnje aktivnosti na področju vodenja, financ in športne integritete ter izpostavlja dva povsem nova program o širitvi boksa in enakosti spolov.

Tom Virgets, izvršni direktor AIBA, je dejal, da so v zadnjih mesecih postorili že veliko dela in "naredili velik napredek". Prav tako pripravljajo nov temelji dokument razvoja boksa, ki ga bo izvršni odbor AIBA obravnaval julija, v razpravo pa ga bodo dobile tudi vse članice.

Značke: boks, olimpizem, mok

Članki iz rubrike