serbi Odkrito.si

"Kljub hudi bolezni v duši ostaja dobra stara ...

Tjaša Železnik Svet24.si

FOTO: Naši zvezdniki pred desetimi leti in danes

ženska Petisvet.si

Rak je krik duše, ki vas prosi ...

innsbruck, sneg Svet24.si

Zimski suši odklenkalo! Zapadlo bo kar precej ...

Jelena Karleuša Svet24.si

Jelena Karleuša se je znašla v srbskem seks ...

Cara Delevingne Najstnica.si

Zaradi ene fotografije izgubila 100 tisoč ...

spela groselj Njena.si

Špela Grošelj blesti v zapeljivih kopalkah

STA
STA
0 26.04.2018 16:29:32

Boksu grozi črtanje z olimpijskih iger, krivo pa slabo vodenje

Adrijan Pregelj, Eminudin Osmičević in sodnik Milan Kunstelj
Ljuba Kunstelj
Mednarodna amaterska boksarska zveza (AIBA) je izvršnemu odboru Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) poslala poročilo o svojem delu in načrtovanih aktivnostih. Poročilo je februarja letos zahteval Mok, katerega predsednik Thomas Bach je pred olimpijskimi igrami v Pyeongchangu dejal, da lahko boks izgubi status olimpijskega športa.

Bach je tedaj omenil, da bi se "lahko zaradi slabega vodenja AIBA to zgodilo že na naslednjih poletnih OI v Tokiu 2020". Dodal je, da AIBA nima jasnih internih pravil odločanja, vprašljivo je bilo imenovanje novega predsednika, prav tako pa obstaja veliko spornih vprašanj o financah, sojenju, kar se je pokazalo tudi na prejšnjih OI v Riu de Janeiru, ter protidopinškem sistemu. Etična komisija Moka je tedaj že začela s preiskavo, obenem pa so zamrznili vse odnose z boksarsko federacijo razen tiste na delovni ravni.

V poročilu je vodstvo navedlo sedanje in prihodnje aktivnosti na področju vodenja, financ in športne integritete ter izpostavlja dva povsem nova program o širitvi boksa in enakosti spolov.

Tom Virgets, izvršni direktor AIBA, je dejal, da so v zadnjih mesecih postorili že veliko dela in "naredili velik napredek". Prav tako pripravljajo nov temelji dokument razvoja boksa, ki ga bo izvršni odbor AIBA obravnaval julija, v razpravo pa ga bodo dobile tudi vse članice.

Značke: boks, olimpizem, mok

Članki iz rubrike