regina kogoj 14 Odkrito.si

Hude zdravstvene težave Irene Kogoj - Regine

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop za petek, 26. aprila

Landon Petisvet.si

V nesreči umrl skupaj z očetom in se vrnil sam!

sneg, 27.april 2016 Svet24.si

Začetek prvomajskih počitnic z izrazito ...

sveče žalovanje Svet24.si

Svetlana na poti v Slovenijo izgubila soproga in ...

kumare, ženska, lepota, dieta Njena.si

S tem preprostim receptom takoj stopite 7 kg!

petra operacija Njena.si

FOTO: Takšna je Petra po operaciji prsi

STA
STA
0 26.04.2018 16:29:32

Boksu grozi črtanje z olimpijskih iger, krivo pa slabo vodenje

Adrijan Pregelj, Eminudin Osmičević in sodnik Milan Kunstelj
Ljuba Kunstelj
Mednarodna amaterska boksarska zveza (AIBA) je izvršnemu odboru Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) poslala poročilo o svojem delu in načrtovanih aktivnostih. Poročilo je februarja letos zahteval Mok, katerega predsednik Thomas Bach je pred olimpijskimi igrami v Pyeongchangu dejal, da lahko boks izgubi status olimpijskega športa.

Bach je tedaj omenil, da bi se "lahko zaradi slabega vodenja AIBA to zgodilo že na naslednjih poletnih OI v Tokiu 2020". Dodal je, da AIBA nima jasnih internih pravil odločanja, vprašljivo je bilo imenovanje novega predsednika, prav tako pa obstaja veliko spornih vprašanj o financah, sojenju, kar se je pokazalo tudi na prejšnjih OI v Riu de Janeiru, ter protidopinškem sistemu. Etična komisija Moka je tedaj že začela s preiskavo, obenem pa so zamrznili vse odnose z boksarsko federacijo razen tiste na delovni ravni.

V poročilu je vodstvo navedlo sedanje in prihodnje aktivnosti na področju vodenja, financ in športne integritete ter izpostavlja dva povsem nova program o širitvi boksa in enakosti spolov.

Tom Virgets, izvršni direktor AIBA, je dejal, da so v zadnjih mesecih postorili že veliko dela in "naredili velik napredek". Prav tako pripravljajo nov temelji dokument razvoja boksa, ki ga bo izvršni odbor AIBA obravnaval julija, v razpravo pa ga bodo dobile tudi vse članice.

Značke: boks, olimpizem, mok

Članki iz rubrike