Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 05.03.2018 08:41:59

Italijanski tenisač osvojil turnir in zmago TAKOLE VELIČASTNO posvetil tragično preminulemu prijatelju Davidu Astoriju! (VIDEO)

Fabio Fognini
Reuters
Italijan Fabio Fognini je na teniškem turnirju ATP prišel do šestega naslova v karieri, potem ko je v finalu 582.870 dolarjev vrednega turnirja z 1:6, 6:1, 6:4 premagal Čilenca Nicolasa Jarryja. Zmago je posvetil tragično preminulemu nogometašu Fiorentine Davideju Astoriju, ki je v soboto ponoči v Vidmu umrl med spanjem.

"Ta naslov je za Davideja Astorija," je dejal 30-letni Fognini, minuli teden polfinalist Ria, na slovesni podelitvi.

Kapetan Fiorentine Davide Astori, ki je zbral tudi 14 nastopov za azzurre, je umrl v noči na nedeljo v hotelu La di Moret v Vidmu, kjer je Fiorentina čakala na nedeljsko prvenstveno tekmo z Udinesejem.

Po poročanju italijanskih medijev naj bi Astori umrl zaradi infarkta. Tekmo med Udinesejem in Fiorentino so nemudoma odpovedali, prav tako pa so odpovedali tudi preostale nedeljske tekme italijanskega prvenstva. Tekem Genova - Cagliari, Atalanta - Sampdoria, Benevento - Verona, Chievo - Sassuolo, Torino - Crotone in Milan - Inter Milano tako danes ne bo.

Del Potro najboljši v Acapulcu

Argentinec Juan Martin del Potro je na teniškem turnirju v Acapulcu zaustavil izjemno vročega Južnoafričana Kevina Andersona in v finalu zlahka zmagal dvakrat s po 6:4. Deveti igralec sveta je prišel še do 21. naslova v karieri. Ženski del turnirja je osvojila Ukrajinka Lesja Curenko.

Del Potro, deveti igralec z lestvice ATP, je v finalu po zgolj uri igre premagal osmega igralca sveta Andersona. Na poti do naslova je izločil še dva igralca iz najboljše deseterice, Nemca Alexandra Zvereva in Avstrijca Dominica Thiema.

Curenkova pa je v finalu ženskega dela turnirja s 5:7, 7:6 (2) in 6:2 premagala Švicarko Stefanie Vögele in ubranila lansko zmago. Za Ukrajinko je bila to deseta zaporedna zmaga ter četrti naslov v karieri.

* Izida, Acapulco, finale:
- ATP:
Juan Martin del Potro (Arg/6) - Kevin Anderson (JAR/5) 6:4, 6:4;

- WTA:
Lesja Curenko (Ukr/7) - Stefanie Vögele (Švi) 5:7, 7:6 (2), 6:2.


* Izid, Sao Paulo:
- finale:
Fabio Fognini (Ita/2) - Nicolas Jarry (Čil) 1:6, 6:1, 6:4.

Značke: tenis, atp

Članki iz rubrike