Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 04.03.2018 19:41:47

Galičeva in Jorgič ubranila naslova

Na letošnjem državnem prvenstvu v namiznem tenisu na Otočcu sta v posamični konkurenci naslova ubranila Alex Galič in Darko Jorgič. Oba sta bila najboljša tudi med dvojicami; Galičeva je naslov med ženskimi dvojicami osvojila z Nino Zupančič, Jorgič pa s klubskim soigralcem Petrom Hribarjem.

Na 27. državnem prvenstvu Slovenije si je že v soboto Hribar zagotovil tudi naslov med mešanimi dvojicami z Aleksandro Vovk.

Alex Galič je na Otočcu ponovila lanski uspeh iz Puconcev. Triindvajsetletnica, ki že nekaj let igra v tujini, v zadnjih dveh sezonah na Švedskem za Eslöv, je najtežje delo imela v polfinalu proti Ani Tofant (Mengeš). V finalnem obračunu proti Katarini Stražar (Mengeš), ki je bila v polfinalu s 4:2 boljša od Lee Paulin (Arrigoni), Galičeva tekmici ni oddala niti niza, vendar sta se dva končala na razliko. Končni izid je bil 4:0 (8, 12, 9, 7) za najbolje uvrščeno slovensko namiznoteniško igralko na svetovni jakostni lestvici.

"Največ težav mi je v polfinalu povzročila Ana Tofant. V tem dvoboju sem bila preveč nervozna, a se je na koncu izšlo, medtem ko mi je bilo proti Katarini Stražar v finalu nekoliko lažje. Decembra sem imela še eno operacijo, tako da še nisem stoodstotno v želeni formi, je pa iz dneva v dan moja igra boljša," je po svojem drugem naslovu državne prvakinje med posameznicami dejala Alex Galič.

Tudi v moški konkurenci ni prišlo do spremembe na vrhu, saj je 19-letni Jorgič potrdil, da je v odsotnosti Bojana Tokiča najboljši slovenski igralec. V polfinalu je s 4:0 premagal veterana Janeza Petrovčiča (Fužinar Interdiskont), nato pa je bil v finalu boljši še od reprezentančnega kolega Denija Kožula (Saarbrücken) s 4:2 (6, 2, -6, -5, 6, 8). Kožul je v polfinalu s 4:2 (6, 6, -7, -2, 11, 11) ugnal Jana Žibrata (Sobota).



Tokića letos ni bilo na DP, ker je že odpotoval v Doho, kjer bo naslednji teden nastopil na tamkajšnjem mednarodnem prvenstvu Katarja, na enem izmed najmočnejših turnirjev svetovne serije.

"Do finala nisem imel kakšnih večjih težav, v finalu pa sva z Denijem odigrala dobro partijo. Po vodstvu z 2:0 v nizih sem v tretjem in četrtem nizu naredil nekaj nepotrebnih napak. V šestem nizu je Deni vodil že z 8:5, vendar sem se v nadaljevanju le izvlekel. Vsekakor je bilo lepo ponoviti uspeh iz Puconcev," je po drugem zaporednem naslovu državnega prvaka dejal Jorgič, ki je bil, tako kot tudi lani, najboljši tudi med dvojicami. Lani v paru z Urošem Slatinškom, letos pa s Petrom Hribarjem.

"Alex Galič je pričakovano prišla do naslova državne prvakinje. V finalu je resda premagala Katarino Stražar, vendar je imela več težav v polfinalu proti Ani Tofant, ki je proti Alex Galič, ki je na koncu v tem dvoboju zmagala tudi zahvaljujoč večjim izkušnjam, prikazala resnično vrhunsko igro. Veseli me, da je dokazala, da lahko enakovredno igra tudi proti igralkam, ki so okoli 150. mesta svetovne jakostne lestvice," je na kratko dogajanje v ženski konkurenci komentirala Vesna Ojstršek, selektorka slovenske ženske reprezentance.

"Z uvrstitvijo v polfinale je morda presenetil le Janez Petrovčič, ki je pred tem ugnal dva Petra Hribarja in Tilna Cvetka, toda po drugi strani gre za igralca, ki je bil v mlajših letih v samem vrhu slovenskega namiznega tenisa. Visoko raven igre je pokazal Jan Žibrat, kar je zagotovo razveseljivo, kar velja seveda tudi za Darka Jorgiča in Denija Kožula. Njun finalni obračun je bil resnično na visoki ravni, kar velja tudi za finale med moškimi dvojicami. Tu velja omeniti še Petra Hribarja, ki je bil najboljši z Aleksandro Vovk tudi v mešanih dvojicah, s čimer je potrdil, da gre nanj v prihodnosti še kako računati," pa je po koncu državnega prvenstva povedala Andreja Ojstršek Urh, trenerka slovenske moške izbrane vrste.

Značke: namizni tenis, dp

Članki iz rubrike