gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

rp
rp
0 04.03.2018 15:03:47

Incident na vaterpolu: V Mariboru igralec napadel sodnika in mu zlomil nos

Vratar Luka Prelc je bil že od nekdaj poznan ko incidenten igralec.
Grega Wernig
V soboto se je v Mariboru prvenstvena tekma vaterpolske lige med prvaki Ljubljana Slovanom in Branikom predčasno zaključila zaradi napada izključenega igralca Branika na sodnika Laginjo.

V tretji četrtini je mednarodno priznani sodnik Andrej Laginja izključil vratarja Branika Luko Prelca, ki je bil že od nekdaj poznan kot problematičen igralec, saj so ga že leta 2007 zaradi nediscipline izključili iz reprezentance. Iz bazena je šel mimo predsednika kluba do sodnika Laginje, ki je sodil tekmo, ga prijel okoli vratu, s pestjo nekajkrat udaril v obraz in mu zlomil nos. Da je bil napad res brutalen, priča dejstvo, da so na urgenci sodniku več ur ustavljali krvavitev.

Incident, ki ga športna javnost močno obsoja, saj gre za napad na avtonomnost sojenja in športne korektnosti, priča o že tako slabem stanju v mariborskem Braniku. Vodstvo ni poskrbelo za osnovne pogoje, saj na bazenu ni bila vidno prisotna varnostna služba, saj po napadu ni bilo nobene intervencije niti tam ni bilo zdravnika. Še več, predsednik Branika se je igralcu celo umaknil, čeprav je bilo očitno, da gre razjarjeni igralec proti sodniku z jasno namero.

Da v mariborskem Braniku že kar nekaj časa škripa, smo videli že pred časom, ko je v javnost prišla vest o skupščini kluba, ki je potekala vse prej kot mirno. Nezadovoljstvo igralcev kluba in slabe razmere so zagotovo pripomogle k sobotnemu dogodku.

Članki iz rubrike