franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
0 27.02.2018 14:20:38

DRZNO! Zvezdnik Barcelone bo z dvema milijardama evrov skušal obuditi (nezanimiv) teniški spektakel

Reuters
Zvezdnik Barcelone se bo podal v nekoliko drugačne vode.

Gerard Pique je že nekaj let nepogrešljiv član Barcelone, ki pa je v preteklosti že večkrat dokazal, da je tudi zelo sposoben poslovnež. Ima svoje podjetje Kosmos, ki se ukvarja z računalniškimi igricami, že večkrat pa je dejal, da si po koncu igralske kariere želi postati predsednik kluba, za katerega zdaj igra.

A s svojim zadnjim načrtom je prekosil celo samega sebe. Pique naj bi se namreč podal v teniške vode in poskrbel za reorganizacijo enega najstarejših tekmovanj na svetu. Gre za Davisov pokal, ki je na sporedu že 118 let, a v zadnjem času pritegne vse manj pozornosti.



Pique naj bi s svojimi partnerji, med drugim tudi z Rakutenom, ki je glavni sponzor Barcelone, podpisal 25-letno pogodbo z ITF-om, teniško organizacijo, ki skrbi za Davisov pokal, v tem času pa bi vložil neverjetni dve milijardi evrov.

"Vsi pri Kosmosu se veslimo sodelovanja z ITF. Skupaj lahko dvignemo Davisov pokal na višjo raven in upamo, da bodo to idejo podprli tudi teniški igralci," je dejal Pique. In kakšne bi bile spremembe? Največja je ta, da bi se igralo v skupinah, na zaključnem turnirju, na katerega naj bi se uvrstile le najboljše in ki naj bi trajal teden dni, pa naj bi reprezentance igrale na izpadanje. Rekordne naj bi bile tudi finančne nagrade, s katerimi bi še dodatno motiviral teniške igralce, primerljive pa naj bi bile s tistimi na grand slamih.

Članki iz rubrike