Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Pogačar
Robert Pogačar
12.12.2016 16:44:00
Deli članek:

Pepe Imaz: Nič nimam z razhodom Đokovića in Beckerja

vszi

Španski psihoterapevt Pepe Imaz je del strokovnega vodstva ekipe Novaka Đokovića. Njegova priključitev ekipi je v javnosti izzvala burne reakcije.

Španca so mediji imenovali guru, kar je srbski tenisač ostro demantiral, zdaj pa se je oglasil še Imaz sam in postavil piko špekulacijam okrog domnevnega prepira z Borisom Beckerjem.

"Dobro vem, kdo je Boris, zame je bil pravi poklon in resnično zadovoljstvo, da lahko delam z njim. Odločitev o prekinitvi sodelovanja je bila izključno Novakova, kdo sem jaz, da mu lahko karkoli govorim. Moj odnos z Borisom je bil resnično harmoničen, on je res v vseh pogledih fantastičen," je Španec z izbranimi besedami govoril o nemškem trenerju in nekdanjem šampionu.

Pepe Imaz je z Novakom začel sodelovati prek njegovega brata Marka Đokovića. Ta se je boril z depresijo in je k njemu prišel na terapijo, ki mu je hitro pomagala. To je vzbudilo zanimanje tudi pri Noletu, s katerim sta začela sodelovati. "Zamislite si dva človeka, od katerih ima eden zamašen nos in ne more občutiti vonjav. 'Danes imamo piščanca', mu reče drugi, a prvi ne verjame," je slikovito opisal svoj vpliv na Noleta.

Imaz je še dodal, da ima razumevanje za situacije, ko Novak na igrišču izgubi živce in polomi lopar: "Absolutno ga razumem. Jasno je, da nismo popolni. Tudi meni se dogaja, da počnem stvari, ki mi niso všeč. Ko je telo neuporabno, potem je nujno, da se na nek način vrnete."