Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Oste Bakal
Oste Bakal
11.11.2016 10:48:48
Deli članek:

Popravni izpit Mariborčanov pri prvakih

Oste Bakal
Odlična Zala Veronik s soigralkami hiti k novemu državnemu naslovu.

Na sporedu bo danes redni, 6. krog tekmovanja v obeh prvih namiznoteniških ligah, kjer bo na sporedu kar nekaj zanimivih dvobojev.

V prvi moški ligi bo gotovo v ospredju tradicionalni dolenjsko – štajerski derbi, kjer bodo igralci ŽNTK Maribor, po dveh slabih predstavah in dveh porazih, imeli nekakšen popravni izpit. Toda več kot jasno je, da bodo varovanci trenerja Mirka Milovančeviča zamujeno lahko nadoknadili kdaj drugič, tokrat pač ne. Aktualna državna prvakinja Krka je namreč tudi v pomlajeni postavi, z nepremagljivim Urošem Slatinškom, za našo ligi le premočna in vse drugo razen nove suverene zmage pri Mariborčanih bi bilo veliko presenečanje.

Zanimivo bo najverjetneje tudi v Murski Soboti, kjer gostuje Fužinar Interdiskont na čelu z Mitjo Horvatom, ki je še lani igral za Soboto in ji je pomagal priti nazaj v elito. Res je sicer, da so Korošci v rahli prednosti, toda nikakor ne smemo prezreti, da tudi prvi domači igralec Tomaž Roudi igra odlično, pa tudi Gregor Kocuvan in zlasti Damjan Zelko lahko osvojita kakšno točko.

Na drugem spopadu v Prekmurju bo puconska Kema imela le nekoliko težji trening proti skromni ekipi Ilirije. Varovanci trenerja Štefana Kovača bi tokrat morali zabeležiti maksimalno zmago, a za to bo potrebno igrati brez podcenjevanja. Podobno kot Kema bo lahko delo imel tudi Arrigoni Izola, ki je najprijetneje presenečanje dosedanjega dela prvenstva, tokrat pa gostuje na ljubljanski Galjevici. Erik Paulin, Michele Vigini in Gregor Vukovič igrajo namreč v odlični formi in zato proti Olimpiji ne bi smelo biti nobenih težav. Za gostitelje, ki so še edini brez osvojene točke, lahko kakšno zmago doseže le Črt Lovro Grm Urbančič, ostali fantje iz ekipe trenerja Bojana Raka pa nas še niso prepričali. Peta tekma tega kroga Kajuh Slovan - Mengeš bo odigrana šele sredi prihodnjega tedna.

Pri ženskah, kjer je tokrat prosta vodilna na lestvici, ekipa izolskega Arrigonija, je bolj kot ne vse jasno. Morebiti bi bilo lahko malo bolj tesno in negotovo na ljubljanskem Kodeljevem, kjer gostujejo nekdanje državne prvakinje iz Vrtojbe. Glede rezultata je sicer možno vse, v veliki meri pa je tudi odvisno, v kateri postavi bodo nastopile gostje z Goriškega. Če bodo v popolni z izkušeno Nino Paulin, potem so varovanke trenerja Miroslava Tokića v prednosti, če pa bi po drugi strani za domačo ekipo nastopila izkušena in še vedno odlična Špela Polončič, ki sicer redko nastopa, potem bi bile gostiteljice bližje zmagi, kajti tudi Lara Opeka igra odlično.

Aktualne državne prvakinje na Koroškem gostijo ekipo Logatca. Nič drugega razen prepričljive zmage dvojčic Zale in Nike Veronik ter Vesne Rojko ne pride v poštev. Prav tako finalistke lanske končnice, igralke Vesne iz Zaloga, ne bi smele imeti večjih težav na gostovanju v Puconcih, čeprav tudi Ivana Zera in soigralke letos niso niti senca lanskoletne ekipe. Dokaj izenačeno bo tudi na derbiju začelja na Jesenicah, a glede na to, da imajo gostje iz Ptuja v svojih vrstah Katjo Krajnc, je jasno, da bi ekipa Ptuja tokrat morala doseči drugo zmago v tej sezoni, Gorenjke pa bi tako še naprej ostale brez točk.

Pari današnjega 6. kroga v I. SNTL
Moški
Krka – ŽNTK Maribor (17.00)
Kema Puconci – Ilirija (17.00)
Olimpija – Arrigoni Izola (17.00)
Sobota – Fužinar Interdiskont (17.00)
Kajuh Slovan – Mengeš (sreda, 16.11., 18.00)
Ženske
Muta – Logatec (17.00)
Kema Puconci – Vesna Zalog (17.00)
Jesenice – Ptuj (17.00)
Kajuh Slovan – Letrika (17.00)
Arrigoni Izola prosta