Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
03.06.2016 10:55:23
Deli članek:

Po Tomiću se je Riu odpovedal tudi "poredni deček" Kyrgios

Reuters

Prah, ki ga je prejšnji mesec dvignil Bernard Tomić z odločitvijo, da na olimpijskem turnirju ne bo nastopil, se še ni polegel, je avstralski tenis doživel nov udarec. Nastopu v Riu se je odpovedal še en avstralski teniški poredni deček Nick Kyrgios. Avstralija tako v Riu ne bo mogla računati na oba najvišje rangirana igralca.

Tako Kyrgios, ki na svetovni jakostni teniški lestvici ATP trenutno zaseda 19. mesto, kot Tomić, ki je 22. igralec sveta, sta prišla v spor z avstralskim olimpijskim komitejem zaradi njunega razvpitega slovesa "porednih dečkov", ki sta si ga pridelala z nenehnim neprimernim obnašanjem, škandalih na in ob teniških igriščih.

Kyrgios je svetovno medijsko prepoznavnost bolj kot s teniškimi predstavami na turnirjih pridobil s svojimi izpadi, neprimernim vedenjem do sodnikov, gledalcev in tekmecev. Najbolj se je vtisnil v spomin njegov lanski izbruh, ko je švicarskega asa Stana Wawrinko sprovociral, da je njegovo takratno dekle Donna Vekić spalo s še enim razvpitim Avstralcem Thanasijem Kokkinakisom.

"Do takšne odločitve me je pripeljal dolg in skrajno naporen proces, sem zelo razočaran, ker so me potisnili v tako nesrečen položaj. Za Avstralijo sem si od nekdaj želel zaigrati na olimpijskih igrah, o tem sem sanjal še kot otrok. Olimpijske igre so bile med mojimi letošnjimi cilji, tudi turnirske nastope sem načrtoval, upoštevajoč Rio, da bi le lahko bil pripravljen za olimpijski nastop. Na žalost pa se je obrnilo tako, da je postalo več kot očitno, da ima avstralski olimpijski komite drugačne načrte, medtem ko sem sam izrazil svojo veliko pripravljenost, da bi poskusil za mojo državo osvojiti kolajno v Riu," je odločitev pojasnil 21-letni Kyrgios, ki je po očetu Grk, po materi Malezijec.

Tenisača je razjezila Kitty Chiller, uradna vodja avstralske olimpijske odprave, ki je več tednov namigovala, da za Kyrgiosa zaradi njegovega obnašanja ni prostora na olimpijskih igrah. Chillerjeva je Avstralijo zastopala na domačih OI v Sydneyju v modernem peteroboju.

"Avstralski olimpijski komite ni bil ne pošten, ne pravičen do mene v zadnjih štirih tednih, moja odločitev je bila dokončna, potem ko je postalo jasno, da me sploh ne želijo v avstralski olimpijski ekipi," je dejal Kyrgios, ki sicer uživa podporo avstralske teniške zveze, še zlasti potem, ko se je v zadnjem času umiril, zresnil ter veliko bolj posvetil tenisu. A zveza očitno nima kaj veliko besede pri delegiranju članov olimpijske odprave.