Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
25.12.2015 14:55:37
Deli članek:

Oakland odigral morda zadnjo domačo tekmo v NFL

Reuters

Moštvo lige ameriškega nogometa NFL Oakland Warriors je odigralo morda zadnjo tekmo na domačem stadionu.

Ekipa Oakland Raiders, ki se lahko pohvali s tremi zmagami na Super Bowlu, je premagala San Diego Chargers s 23:20 po podaljšku. Ta zmaga je morda zadnja v Oaklandu, saj je klub med resnimi kandidati za selitev v Los Angeles.

Na tekmi se je od navijačev poslovil tudi Charles Woodson, ki po sezoni pri 39 letih končuje kariero, kar 18 sezon pa je preživel v dresu tega moštva.

Oakland Raiders so ustanovili leta 1960. Med letoma 1982 in 1994 je ekipa že igrala v Los Angelesu kot Los Angeles Raiders in takrat (1984) osvojila tudi zadnjega od treh naslovov prvaka, dvakrat so bili kot Oakland nogometaši tega kluba uspešni še v letih 1977 in 1981.

RAZLOG SE SKRIVA V STADIONU
Novo selitev bo povzročil zastareli objekt Oakland Coliseum, ki si ga Raiders delijo s tamkajšnjim moštvom v baseballski ligi Oakland Athletics in ki ne ustreza več strogim zahtevam lige NFL. Novega stadiona pa za zdaj v Oaklandu ne nameravajo graditi.

Klub zato načrtuje selitev na širše območje Los Angelesa, kjer naj bi skupaj z ekipo San Diego Chargers zgradili nov stadion v Carsonu, južnem predmestju tega velemesta. Tretji kandidat za selitev v Kalifornijo pa je St. Louis Rams. Vodstvo NFL naj bi o selitvah odločalo na sestanku 12. januarja.

Reuters