Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Aljoša Žvirc
Aljoša Žvirc
31.10.2015 17:22:29
Deli članek:

Davisov pokal: Blaž in Blaž priigrala obstanek

Grega Wernig

V Kranju je vse odločeno. Slovenija ostaja v prvi evro-afriški skupini Davisovega pokala.

Slovenska teniška izbrana vrsta si je že po dveh dneh zagotovila obstanek v prvi evro-afriški skupini Davisovega pokala. Po težavah s komolcem Grege Žemlje se je v konkurenci dvojic Blažu Kavčiču pridružil Blaž Rola.

Grega Wernig

Po zmagi nad litovsko navezo Laurinas Grigelis/Lukas Mugevičius, sta Blaža Sloveniji zagotovila vodstvo s 3:0 in ob tem nedeljski spored spremenila zgolj v eksibicijo. Dvoboj sta po dveh urah in 10 minutah dobila s 6:4, 7:6 (1), 6:4.

V prvem nizu sta oba Blaža do odločilnega odvzema servisa prišla ob najboljšem možnem trenutku. V deseti igri sta si z njim zagotovila prvi niz, v katerem sta prikazala več od obeh Litovcev.

Grega Wernig

V nadaljevanju je bila slika malce drugačna. Slovenca sta sicer do brejka prišla v šesti igri po najdaljši igri v dvoboju. Izkoristila sta peto priložnost za odvzem servisa in prišla do vodstva s 4:2.

Litovca sta se v niz vrnila v deveti igri, ko sta prišla do prvih priložnosti za brejk in drugo tudi izkoristila za vzpostavitev ravnotežja. Prišla sta do podaljšane igre, kjer pa sta Slovenca takoj pokazala, kdo je glavni v kranjski teniški dvorani. Trinajsto igro sta dobila s 7:1.  

Grega Wernig

V drugi igri tretjega niza je občinstvo na noge dvignil Blaž Kavčič, ki je izza hrbta fantastično reagiral in presenetil Litovca na mreži. Slovenca sta do odločilnega brejka za zmago in obstanek v prvi evro-afriški skupini prišla v deveti igri. Jutri bosta tako na sporedu dva tolažilna dvoboja, ki v skupnem seštevku ne bosta spremenila več nič. 

Davis Cup, I evro-afriška skupina:
SLOVENIJA - LITVA 3:0
Dvojice:
Blaž Kavčič/Blaž Rola (SLO) - Laurinas Grigelis/Lukas Mugevičius (LIT)
6:4, 7:6 (1), 6:4

Priložnosti za odvzem servisa: 3/9 - 1/2
Osvojene točke: 112 - 92

Včerajšnja posamična dvoboja:

Grega Žemlja (SLO) - Ricardas Berankis (LIT)

6:3, 7:5, 6:2

Blaž Rola (SLO) - Laurinas Grigelis (LIT)

7:6 (6), 6:2, 6:2