Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
pp
pp
29.10.2015 14:05:11
Deli članek:

Kyrgiosa in Tomića želi spraviti na pravo pot

Reuters

Lleyton Hewitt je postal novi kapetan avstralske teniške reprezentance, v kateri ima dva mlada problematična igralca. Nicka Kyrgiosa in Bernarda Tomića.

Težko bi našli teniško reprezentanco v Davisovem pokalu, ki ima tako problematična igralca kot sta Avstralca Nick Kyrgios in Bernard Tomić. Dvojica je bila v tej sezoni odstranjena prav zaradi težav, ki sta jih povzročala s svojim obnašanjem. A tudi brez njune pomoči se je uspelo Avstraliji prebiti vse do polfinala. Novi kapetan Lleyton Hewitt je z dvojico v dobrih odnosih, od dvojice veliko pričakuje, zato se je tudi odločič, da ju vrne v reprezentanco.

Tomić je bil odstranjen zaradi neprimernih besed, ki jih je na novinarski konferenci namenil funkcionarjem na Teniški zvezi Avstralije, nato pa je v Miamiju sledila še aretacija zaradi preglasne glasbe, ki jo je poslušal. S Tomićem se je v konfliktu znašel tudi Hewitt, a sta spor zgladila, novi kapetan pa je tudi postal tudi njegov sparing parner. ''Mislim, da je Tomić postal bolj zrel, odrasel. V tem trenutku je na pravi poti. Dejal mi je tudi, si želi narediti nov korak naprej in se prebiti med 10 najboljših tenisačev na svetu, prav tako pa želi pomagati tudi ekipi,'' o Tomiću pravi 34-letnik, pozitivne misli pa je namenil tudi Kyrgiosu: ''Nick je prava oseba za tenis, lahko mu pomaga na različnih področjih. Zaradi njega je šport bolj gledan in ne le v Avstraliji, temveč tudi drugod po svetu.''