Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
28.10.2015 21:32:53
Deli članek:

Mariborske odbojkarice iz Estonije z zmago

Nova KBM Branik

Odbojkarice mariborskega kluba Nova KBM Branik so naredile velik korak k napredovanju v pokalu Cev.

Odbojkarice Nove KBM Branika so dobile prvo tekmo šestnajstine finala pokala Cev. Mariborčanke so na gostovanju v Estoniji premagale Kohilo s 3:0 (17, 16, 20) in si pred povratno tekmo, ki bo čez 14 dni na Štajerskem, priigrale lepo izhodišče.

Gostiteljice so sicer začele napadalno v servisu in v napadu, Mariborčanke pa so bile v prvem nizu preveč rezervirane predvsem na začetnem udarcu, kar so domače odbojkarice s pridom izkoristile in bile zato prodorne v napadalnih akcijah. Prvič so se branikovke odlepile s servisi Ize Mlakar. Igra je stekla tudi v obrambi in protinapadih. Domačinke so do drugega tehničnega odmora še držale priključek, v nadaljevanju pa so morale priznati premoč Štajerk, ki so dobile niz.

V drugem nizu bankirke niso popuščale in že na začetku povedle z 8:1. Z napadalnimi servisi so povzročale preglavice nasprotnicam, ki nikakor niso uspele organizirati hitrih in prodornih napadov. Ob drugem tehničnem odmoru so Mariborčanke vodile že za devet točk in z enako razliko dobile niz.

Najbolj izenačen je bil tretji niz, četudi so ga bolje pričele gostje, ki so ob drugem tehničnem odmoru vodile za pet točk. A gostiteljice so se z dobrimi servisi in požrtvovalno igro v obrambi ter kančkom športne sreče približale na dve točki, v ključnih trenutkih pa jim zasuk ni uspel.

Kohila - Nova KBM Branik 0:3 (-17, -16, -20)

Talin - Športna dvorna Kohila, gledalcev 300, sodnika: Rydland in Kenneth. 
Kohila: Laak 3, Monnahmar 3, Ounpuu, Parts 4, Aasorg, Brezgun 2, Merekula 8, Kangur, Vahtra, A. Peit 3, V. Peit 7.
Nova KBM Branik: Mlakar 12, Blagne , Kaučič 7, Cvetanović 5. Vovk, Najdič 3, Pušnik, Planinšec 10, Sobočan 12, Pintar, Eržen.