Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
pp
pp
29.10.2015 13:07:51
Deli članek:

Lorenzo zanika pakt z Marquezom

Reuters

Saga okoli boja za naslov motociklističnega prvaka se še ni končala. Italijanski časnik La Repubblica je Marca Marqueza in Jorgeja Lorenza obtožila, da imata sklenjen pakt, zadnji to zanika.

Saga se je začela že pred dirko v Sepangu, ko je Valentino Rossi namignil, da bo Marc Marquez priskočil na pomoč Jorgeju Lorenzu pri osvojitvi naslova motociklističnega prvaka. Na dirki je nato prišlo do že znanega Marquezovega padca ob pomoči Rossija, po koncu pa do kazni, ki jo je prejel Italijan in številnih medsebojnih pogledov ter obtoževanj.

Ko je že kazalo, da se je zadeva pomirila, saj so vsi glavni akterji oznanili, da so osmerjeni le proti odločilni dirki sezone, pa je v sredo italijanski časnik La Repubblica zapisala, da sta Marquez in Lorenzo sklenila pakt, po katerem bo prvi drugemu pomagal pri osvojitvi naslova.

Pri ekipi Yamaha, za katero nastopa Lorenzo, so pripravili izjavo za javnost, v kateri so zapisali: ''Uradno zanikamo vse novice, ki namigujejo o možnem srečanju Marqueza in Lorenza ali možni sklenitvi pakta med dirkačema. Gre za smešne obtožbe, ki temeljijo na nepreverjenih informacijah in so bile objavljene v časniku La Repubblica in nato povzete v drugih italijanskih medijih. Želimo si, da naš tekmovalec ne bo več deležen takšnih novic, saj ga spravljajo v nelagoden položaj, še posebej zato, ker informacije niso bile preverjene, preden so prišle v javnost. Še enkrat oznanjamo, da so bile informacije povsem napačne.''