Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
13.07.2014 21:10:11
Deli članek:

Kavčič osvojil Portorož

Nikola Miljković

Trenutno najboljši slovenski igralec Blaž Kavčič je zmagovalec challengerja Tilia Slovenija Open v Portorožu z nagradnim skladom 42.500 evrov. V finalu je premagal Gillesa Mullerja iz Luksemburga s 7:5, 6:7 in 6:1.

Sedemindvajsetletni Ljubljančan je za zmago prejel 6150 evrov in 80 točk, s katerimi bo na novi razpredelnici ATP prevzel vodilno mesto med slovenskimi igralci. Za Kavčiča, ki je bil pred turnirjem v Portorožu na 85. mestu, je to 12. zmaga na turnirjih serije challenger in tretja v zadnjih štirih tednih. Za Kavčiča, ki je bil pred turnirjem v Portorožu na 85. mestu, je to 12. zmaga na turnirjih serije challenger in tretja v zadnjih štirih tednih. Kavčič je torej izpolnil pričakovanja in upravičil mesto prvega nosilca. Odprto prvenstvo Slovenije tako ostaja v domačih rokah, saj je Kaljut na prestolu nasledil obolelega Grego Žemljo.

Ljubljančan v finalu ni imel lahkega dela, na kar je opozarjal že pred dvobojem: »Gre za izkušenega igralca, s katerim še nisem igral, a sem ga velikokrat gledal po televiziji. Njegova igra temelji na močnem servisu, kar meni povsem ustreza, saj dobro vračam udarce, hkrati pa tudi počasen teren v Portorožu ni primeren za njegovo igro. Vsekakor dvoboj ne bo lahek.« In tako je tudi bilo (torej sta se s trenerjem Blažem Trupejem dobro pripravila na tekmečevo igro). Po izenačeni igri v prvem nizu, ko je odločal en sam break, ki ga je Mullerju vzel Kavčič, je bil zelo napet drugi niz, v katerem je imel Blaž že priložnost za zmago v dvoboju, pa se je Gilles z breakom vrnil v igro. »V tretjem nizu pa sem prestavil v višjo prestavo in ga zasluženo dobil. Res je, da je nasprotnik tudi malce slabše serviral, kar sem izkoristil. Zelo sem vesel zmage v Portorožu, kajti to je že moja 19. zmaga v zadnjih 20 dvobojih. Če ne bi bilo utrujenosti, bi jih imel 20 od 20. Sem v dobri formi, predvsem pa je glava na pravem mestu, kar prinaša uspehe,« je zaključil Blaž in se zasluženo veselil nove turnirske zmage.