Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Srečko Ferlež
Srečko Ferlež
1 20.12.2019 14:06:13

Slovenke zaostale zgolj za Kitajkami

Slovenska ekipa krlinga na Kitajskem
Gregor Rigler
Že tretje leto zapored so se slovenski krlingaši udeležili Univerzitetnega zimskega karnevala v Harbinu na Kitajskem. Tokrat so Slovenijo zastopale Lana Staver, Kristina Pavovec, Veronika Šemrov in Brina Meze Petrić ter trenerja Gregor Rigler in Marjan Petrić. Nastopili so v različnih disciplinah, najuspešnejše so bile v ženski kategoriji, kjer so zasedle 2. mesto. V univerzitetnih ligah je tokrat prevladovala odbojka. V Ljubljani pa so odigrali še zadnje košarkarske tekme v tem koledarskem letu.

Ker je tekmovanje potekalo na skrajnem severu Kitajske, ob ruski meji, je bila že samo pot velik izziv. »Potovanje je bilo precej dolgo, a smo se zelo zabavali. Imeli smo kar 3 lete in po več kot 30 urah srečno prispeli na končno destinacijo. Na srečo smo bili prvi večer prosti, da smo se lahko dobro spočili za tekmovanje in vse preostale obveznosti,« je dejala Kristina Pavovec, ki se z curlingom ukvarja skoraj dve leti in se je drugič udeležila tega tekmovanja.

sponzorji-za-ekipo_clanice_SUSA

Poleg samega tekmovanja so organizatorji zelo dobro poskrbeli tudi za veliko obrobnega dogajanja. »Že na letališču so nas pričakali naši prostovoljci, ki so nam bili vseskozi na voljo. Tudi v hotelu so se nas razveselili vsi ostali. Nekateri prostovoljci so se nas spomnili od lani in nas posebej poiskali, da smo se po letu dni znova srečali. Sicer je bila namestitev odlično, hrana pa nekoliko enolična,« je o prvih vtisih povedala Lana Staver, ki, podobno kot Kristina, curling trenira slabi dve leti in se želi v prihodnje prebiti na člansko evropsko prvenstvo.

Glede na to, da bil to tretji zimski festival univerzitetnega športa v Harbinu, so bili tekmovalci vajeni dobrih pogojev tudi na tekmovališču. »Dvorana je bila še boljša kot lani. Organizacija in vsi ostali prostori so bili lepo urejeni. Tudi z vso opremo, kamni, metlami in ledom smo bili zelo zadovoljni,« je dejala Veronika Šemrov, ki ima tiho željo nekoč nastopiti na olimpijskih igrah.

Na tekmovanju v ženski kategoriji so se dekleta odlično odrezala. V družbi Poljske, Hrvaške, Bolgarije, Latvije in Kitajske ekipa so se uvrstile v finale, kjer so morali priznati premoč domačinkam. »Proti Kitajski smo odlično igrale, a žal izgubile z 8:10. Vseeno smo z rezultatom zadovoljne, saj smo odigrale po svojih najboljših močeh. Tudi tekma mešanih dvojic s Kitajci je bila odlična izkušnja, saj je bilo sporazumevanje z njimi prav posebno doživetje,« je o tekmovalnem delu 3. Univerzitetnega zimskega karnevala povedala Kristina Pavovec in dodala: »V mešanih dvojicah smo vsaka odigrale 3 tekme in osvojile 4., 6., 7. in 8. mesto.«

Celotno vzdušje na prizorišču je bilo zelo sproščeno in je vključeval tudi številne kulturne oglede mesta, ki pa se jih žal nismo morali udeležiti, zaradi natrpanosti naših tekem,« je omenila Veronika Šemrov, ki zelo dobro povezuje športno in akademsko pot, saj študira na dveh fakultetah hkrati. Na Fakulteti za matematiko in fiziko ter na Erudiu.

»Po vseh tekmah pa smo odigrali se ekshibicijsko tekmo z dvema obratoma z lastnikom dvorane, trenerjem Kitajske ekipe in 'skipom' kitajske moške reprezentance ter kitajsko reprezentantko, ki je osvojila bron na OI v Vancouvru 2010, je bila nad nasprotniki navdušena Lana Staver.

Spalding univerzitetna košarkarska liga 2019/20
Ta teden so v Spalding UKL odigrali zadnje tekme v koledarskem letu 2019. Košarkarji so igrali v predtekmovalnih skupinah A in C. Tudi v tem krogu univerzitetne košarkarske lige favoriti še naprej dokazujejo svojo kakovost. Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo (FGG) je šele po podaljšku strla odpor žilavim študentom Fakultete za elektrotehniko (FE), ki so večji del tekme zaostajali, a so prišli do vodstva v zadnji četrtini. V podaljšku so bili iz igre natančnejši košarkarji FGG in slavili z 58:50. Na drugi tekmi skupine A je Biotehniška fakulteta (BF) brez težav, s 66:49 premagali Pedagoško fakulteto (PeF). Slednji so se nasprotniku upirali samo v 1. polčasu.

V skupini C sta obe zmagovalni ekipi do zmag prišli zelo prepričljivo. Fakulteta za strojništvo (FS) je bila precej boljša od Fakultete za arhitekturo (FA). Na celotni tekmi so jim dopustili zgolj 29 točk. Slavili pa so z razliko 34 točk. Tudi Fakulteta za družbene vede (FDV) je bila prepričljiva proti Fakulteti za farmacijo (FFA). Slednji so imeli samo eno menjavo, košarkarji FDV pa so bili z razdalje zelo natančni. Tako so slavili z 79:44, med strelce ekipe FDV se je vpisalo kar 10 košarkarjev.

Rezultati:
Skupina A:
FGG - FE 58:50
BF - PeF 66:49
Skupina C:
FS - FA 63:29
FFA – FDV 44:79

Univerzitetna odbojkarska liga VBequip
V univerzitetni odbojkarski ligi VBequip so bile odigrane le 3 tekme, vse pa so se končale z 2:0. Ekipi BF in FFA sta tekmo prestavili na 20. februar 2020. Ekipa Fakultete za računalništvo in informatiko (FRI) je prišla do gladke zmage, saj nasprotna ekipa Medicinske fakultete (MF) tokrat ni imela svojega dne. Posebej v prvem nizu jim ni uspevalo ničesar in razlika je samo naraščala. Kljub gladko izgubljenem nizu pa so v drugem pokazali mnogo bolj povezano igro, se dostojno upirali nasprotnikom in popustili šele v končnici. Zaslužena zmaga ekipe FRI z 2:0.

Težko pričakovana tekma odličnih ekip Fakultete za šport (FŠ) in Ekonomske fakultete (EF) je upravičila vlogo derbija v tem kolu. Kljub nepopolni postavi ekipe EF so igralci te ekipe nudili dostojen odpor tokrat boljši ekipi FŠ. Mala razlika v dobljenih točkah pove vse o izenačenosti obeh ekip.

Tekma med Filozofsko fakulteto (FF) in Fakulteto za šport (FŠ) je bila zelo izenačena. V prvem nizu so bolj začele igralke FF, ki so tokrat igrale brez podajalke. V končnici so jih borbene igralke FŠ ujele in si priborile prvo zaključno žogo, ki je niso izkoristile. Po dramatični končnici je niz pripadel igralkam Filozofske fakultete. Le-te so bolj začele drugi niz in vodile do 10. točke, nato so prednost uspele pridobiti igralke FŠ (14:11). V samem zaključku so ponovno bolj zbrano zaigrale igralke FF, ki so tako dosegle pomembno zmago.

Rezultati:
FRI – MF 2:0 (25:7, 25:18)
FŠ – EF 2:0 (25:22, 25:23)
ženske:
FF – FŠ 2:0 (28:26, 25:22)

Univerzitetna odbojkarska liga M JOB
V univerzitetni odbojkarski ligi M JOB so se v 3. krogu pomerile ekipe Fakultete za pomorstvo in promet (FPP) in ekipa Fakultete za turistične študije Turistica. V drugi tekmi pa ekipi Fakultete za vede o zdravju (FVZ) in Pedagoška fakulteta (PEF).

Na prvi tekmi je odbojkarska ekipa FPP konstantno dominirala. Prvi del niza je bil še obetaven, nato pa je FPP prevzel pobudo in zagospodaril na igrišču. Pri niz so dobili s 25:10. V 2. nizu so odbojkarji FTŠ celo nekaj časa vodil, a so jih nato študenti FPP hitro dohitel in znova prepričljivo zmagali s 25:14. »Odigrali smo dobro tekmo, zasluženo smo zmagali prvo tekmo. Dokazali smo da se lahko borimo za naslov tudi brez ključnih igralcev in gremo naprej,« je delaj študent FPP Jaka Rupnik.

Druga tekma je bila precej bolj razburljiva kot prva. Želja po zmagi je bila na obeh straneh zelo velika. A je bila ekipa FVZ natančnejša v zaključku niza, ki ga je dobila s 25:23. FVZ je tudi v drugem nizu povedla, a je favorizirana ekipa PEF tekmo obrnil in odločil v svojo korist s 25:22. Odigran je bil še tretji niz, kjer so študenti PEF upravičili vlog favorita in slavili s 15:11. Po tekmi je študent FVZ Jernej Čigon povedal: »Tekma je bila zelo napeta do konca. Začeli smo z nekaj zadržanosti, saj smo vedeli, da je nasprotnik zelo kakovosten. Prvi niz smo obrnili sebi v prid, nato pa zaradi naših napak izgubili naslednja dva. Čestitati moramo nasprotniku za zmago in gledati naprej z dvignjeno glavo.«

Rezultata:
FPP-FTŠ 2:0 (25:10, 25:14)
FVZ - PEF 1:2 (25:23, 22:25, 11:15)

Študentski šport podpirajo Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Evropska unija – socialni skladi, Študentska organizacija Slovenije, Coris asistence d.o.o., Nomago d.o.o. in športni dnevnik EkipaSN. 

Galerija
Značke: študenti, šport

Članki iz rubrike