kartoskop Dobra karma

Kartoskop za obdobje med 23. in 29. septembrom

Vedeževalka, prerokovalka, sveča, vedeževanje, prerokovanje, šloganje Svet24.si

Upanje je izpuhtelo, Karin so našli mrtvo v morju...

tonin ugrabitev2 Reporter.si

Ko ti oblast stopi v glavo: kako se je Tonin dal ...

Janša, Hojs Svet24.si

Grozi (ne)ministru Hojsu dve leti zapora?

20200923-01026932 Necenzurirano

Iz naših žepov v žep ministra Vizjaka

presaditev organov Odkrito.si

Darovanje organov je "dejanje srca"

esmeralda-rupnik Njena.si

Ljubezen po domače: Hud udarec za Esmeraldo

STA
STA
1 18.12.2019 12:49:48

Zdaj je VSE JASNO: Trasa Vuelte razkrita, Roglič pa NE BO branil zmage! Njegova ekipa se je odločila ...

Profimedia
V Madridu so v torek zvečer predstavili 75. izvedbo kolesarske dirke po Španije. Vuelta, ki jo je letos dobil slovenski športnik leta 2019 Primož Roglič, se bo začela 14. avgusta, v Utrechtu, končala pa 6. septembra v Madridu. Roglič pa zmage ne bo branil, saj bo vlogo kapetana pri Jumba-Vismo za to dirko prevzel Nizozemec Steven Kruijswijk.

To je namreč na svoji spletni strani že pred uradno predstavitvijo trase, ki sta se jo udeležila tudi kolumbijska kolesarja Nairo Quintana in Miguel Angel Lopez, objavila ekipa Jumbo Visma. V letu 2020 bo tako rdečo majico v dresu Jumba napadal Kruijswijk.

Poleg Nizozemske, uvodna etapa bo moštveni kronometer, bo obiskala še dve državi, in sicer Portugalsko, kar se bo zgodilo prvič po letu 1997, tam bosta dve etapi, tudi edina daljša od 200 km, in Francijo, kjer bo na sporedu ena od najtežjih etap z vzponom na sloviti Tourmalet, ki ga leta 2020 ne bo na programu Toura.

"Španija je še vedno naš dom, kraj, ki nas spominja na to, od kod prihajamo in kam gremo, a nas tudi sili v to, da rastemo kot tekmovanje in se še naprej razvijamo," je o raznolikosti dirke povedal direktor tekmovanja Javier Guillen.


Dirka, ki se ne bo spustila južneje od Madrida, naj bi bila nekoliko lažja kot letošnja. A še zdaleč ne lahka, etape se bodo osemkrat končale na vrhu vzpona. Prva taka etapa bo že četrta, končala se bo v Arrateju, v deveti bo na sporedu vzpon na Tourmalet, v 15. etapi se bodo tekmovalci povzpeli še na en znameniti gorski cilj, Angliru.

Po tej etapi in dnevu premora pa bo na sporedu najbrž odločilna preizkušnja, edini posamični kronometer, zaključni vzpon na Mirador de Ezaro, dolg je 1,8 kilometra, ima kar 14,6 odstoten naklon. Zadnja gorska etapa bo predzadnja, 20., končala se bo z vzponom na La Covatillo.

Kolesarji bodo sicer v 21 etapah prekolesarili 3,245 km.

Lani je poleg Rogliča v Španiji odlično kolesaril tudi 21-letni Tadej Pogačar v dresu UAE Emirates, ki si je na koncu privozil belo majico za najboljšega mladega kolesarja. V prihodnji sezoni pa se bosta tako novo-okronani slovenski športnik leta kot Pogačar podala na dirko po Franciji in ju v Španiji najverjetneje ne bo.

Značke: kolesarstvo, španija

Članki iz rubrike